У 17

U17 EURO | ИМПРЕСИЈЕ ОРЛИЋА ПОСЛЕ ЗАСЛУЖЕНОГ ТРИЈУМФА ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ У БУДИМПЕШТИ (ВИДЕО)

22.05.2023.


По завршетку утакмице и заслужене победе наших сјајних Орлића против Италије у Будимпешти разговарали смо са стрелцима Андријом Максимовићем и Михајлом Цветковићем, као и двоструким асистентом Матијом Поповићем.

Поново један од најзапаженијих актера у нашем тиму, Андрија Максимовић, каже да је победа Србије против Италије у другом колу групне фазе Европског првенства у Мађарској најбољи доказ карактера који краси његову генерацију.

„Нисмо пали после пораза од Словеније, смогли смо снаге да превазиђемо тешкоће и ушли још јаче у дуел са Италијом. Показало се још једном да смо јака и квалитетна група, показали смо како се бори за боје репрезентације Србије. Скоро 97 минута без грешке, тактички одговорно, дисциплиновано, уз беспоштедну борбу на сваком делу терена. Захвалио бих се Поповићу на асистенцији, сјајно је приметио да сам на другој стативи, невероватан је осећај дати гол на овако важном такмичењу.”

Головима против Словеније и Италије, Михајло Цветковић је истакао кандидатуру за најбољeг стрелца наше репрезентације на Европском првенству:

„Утисци су изванредни, вратили смо се из тешке ситуације и сада смо поново у игри за пласман међу осам најбољих селекција на континенту. После лошег старта и пораза од Словеније, веровали смо да можемо до подвига са Италијом, хемија у екипи је на изузетно високом нивоу и пуни смо самопoуздања. Мој погодак је плод одличне игре целог тима у дефанзиви, чекали смо контру и после дивне акције решили питање победника. Истог тренутка када је судија означио крај, ставили смо тачку на Италију и окренули се дуелу са Шпанијом. Даћемо све од себе да прођемо у нокаут фазу шампионата.”

Јунак победе против Италије био је двоструки асистент Матија Поповић:

„Опекли смо се на старту са Словенијом, али ниједног тренутка нисмо губили наду. Знали смо да та утакмица не сме да буде последња реч ове генерације. Показали смо карактер и остали у трци за пласман у четвртфинале. Уопште ме не занима индивидуални учинак, моје асистенције и голови Максимовића и Цветковића резултат су заједничког рада целе екипе. Предстоји нам ова два дана детаљна анализа Шпаније и ако приступ утакмици буде исти као против Италије, не страхујем за пролаз у други круг првенства.“

ФОТОГРАФИЈЕ: UEFA