Vesti

U-21 | BEZ GOLOVA U SUSRETU SRBIJE I SAD, ORLIĆI SLAVILI NAKON JEDANAESTERACA

28.03.2023.

Mlada reprezentacija Srbije odigrala je meč bez golova protiv SAD u Marbelji – 0:0. Izabranici selektora Gorana Stevanovića imali su inicijativu tokom većeg dela meča, igrali u visokom presingu, ali uprkos nekoliko solidnih prilika, nisu uspeli da dođu do vođstva. Dogovor dve selekcije pre starta meča bio je da se nakon regularnog dela igre izvode jedanaesterci, pa su „Orlići“ nakon boljeg izvođenja i dve sjajne intervencije debitanta na gol liniji Ivana Guteše slavili rezultatom 4-2. Precizni sa bele tačke za našu selekciju bili su Petković, Drezgić, Stanković i Mituljikić.

Stadion: Sportski centar Marbelja
Gledalaca: 200

Srbija je nastupila u sastavu: Ilić, Rogan, Ergelaš, Drezgić, Đurić, Petković (K), Miletić, Stanković, Knežević, Mitrović, Ratkov. U nastavku meča šansu su dobili Guteša, Lazić, Prijović, Miladinović, Vasiljević, Mituljikić i Baždar. Selekcija SAD nastupila je u sastavu: Slolina, Kuevas, Ferkranus, Kreg, Mek Glin, Aronson (K), Gomez, Luna, Vinder, Japi, Pukštas.

Usledilo je veliko slavlje „Orlića“, koji su bili silno motivisani i naporno radili svih minulih dana, pa je nagrada stigla na samom kraju boravka u Španiji. Na današnjem meču, kao i sinoć, podršku Orlovima pružio je gost reprezentacije Srbije tokom boravka u Španiji Milinko Pantić.