Vesti

U17 | KADETI SAVLADALI IZRAEL I IZBORILI PLASMAN NA PRVENSTVO EVROPE U MAĐARSKOJ (VIDEO)

28.03.2023.

U meču odluke, kadetska selekcija Srbije (U17) pobedila je Izrael – 3:0 (3:0) i izborila plasman na Prvenstvo Evrope koje se od 17. maja do 2. juna održava u Mađarskoj. Posle uvodnog poraza od Belorusije (1:2), izabranici selektora Aleksandra Lukovića savladali su najpre Bosnu i Hercegovinu (5:0), a zatim u meču odluke vršnjake iz Izraela. Sve je bilo rešeno već posle prvog poluvremena kada su Maksimović, Cvetković i Vukojević stavili pečat na plasman ove generacije naših igrača na završni samit najboljih kadetskih selekcija Evrope.

STRELCI: 0:1 Maksimović 20, 0:2 Cvetković 25, 0:3 Vukojević 45. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.

IZRAEL: Dajan, Švarc, Tišie, Vaheb, Kredi, Kfir (46. Belaj), Asres, Otsmi (46. Oz), Hazan (59. Ranon), Zoabi (83. Kalaili), Farči.

SRBIJA: Džodić, Simić (59. Simić), Milosavljević, Đurić (90+3. Radojković), Vukojević, Petrović, Maksimović (46. Tegeltija), Cvetković (77. Jovanović), Subotić, Popović (46. Janković), Delibašić. Selektor Aleksandar Luković

Posle meča usledila je velika radost igrača i stručnog štaba, a prve impresije o ostvarenom uspehu izneo je selektor Aleksandar Luković.

-Osećaj je fenomenalan, pogotovo što je ovo moj praktično prvi posao kao trenera i već na startu plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da su momci zaslužili da se nađu na jednom tako velikom takmičenju, posebno posle prve utakmice i poraza od Belorusije, meča koji je bio malo šokantan za nas. Momci su pokazali da vredimo kao tim i zaslužili su da budu deo evropske elite u ovom uzrastu. Brzo ćemo sve ovo arhivirati i krenuti sa pripremama za ono što nas očekuje u Mađarskoj.

Mnoge selekcije bi pale posle onog poraza na startu drugog kruga kvalifikacija, ali ekipa je pokazala karakter?

-Dve godine smo zajedno, dešavalo se tokom pripremnih mečeva da budemo u rezultatskmom minusu, ali smo se gotovo uvek vraćali. Mislim da je ovo jedan dobar put kojim idemo i lepa prilika za ovu genefraciju da potvrdi kvalitet na jednom velikom takmičenju. Moramo biti skromni, imati meru u svemu i kad je dobro i kad nije dobro, ali definitivno mislim da su momci na dobrom putu – ne ostavlja dilemu selektor Aleksandar Luković.

Kapiten Nikša Delibašič ističe da ih poraz od Belorusije učinio samo jačim…

-Svakome može da se dogodi jedan loš dan, ali mi smo znali da imamo kvalitet da ostvarimo plasman na Prvenstvo Evrope. Nadam se da ćemo u Mađarskoj ostvariti dobar rezultat – isktiče kapiten kadetske selekcije.

Narednih dana biće poznati rivali Srbije u grupnoj fazi Prvenstva Evrope.