Вести

U-21 | БЕЗ ГОЛОВА У СУСРЕТУ СРБИЈЕ И САД, ОРЛИЋИ СЛАВИЛИ НАКОН ЈЕДАНАЕСТЕРАЦА

28.03.2023.

Млада репрезентација Србије одиграла је меч без голова против САД у Марбељи – 0:0. Изабраници селектора Горана Стевановића имали су иницијативу током већег дела меча, играли у високом пресингу, али упркос неколико солидних прилика, нису успели да дођу до вођства. Договор две селекције пре старта меча био је да се након регуларног дела игре изводе једанаестерци, па су „Орлићи“ након бољег извођења и две сјајне интервенције дебитанта на гол линији Ивана Гутеше славили резултатом 4-2. Прецизни са беле тачке за нашу селекцију били су Петковић, Дрезгић, Станковић и Митуљикић.

Стадион: Спортски центар Марбеља
Гледалаца: 200

Србија је наступила у саставу: Илић, Роган, Ергелаш, Дрезгић, Ђурић, Петковић (К), Милетић, Станковић, Кнежевић, Митровић, Ратков. У наставку меча шансу су добили Гутеша, Лазић, Пријовић, Миладиновић, Васиљевић, Митуљикић и Баждар. Селекција САД наступила је у саставу: Слолина, Куевас, Феркранус, Крег, Мек Глин, Аронсон (К), Гомез, Луна, Виндер, Јапи, Пукштас.

Уследило је велико славље „Орлића“, који су били силно мотивисани и напорно радили свих минулих дана, па је награда стигла на самом крају боравка у Шпанији. На данашњем мечу, као и синоћ, подршку Орловима пружио је гост репрезентације Србије током боравка у Шпанији Милинко Пантић.