Вести

U19 | ХРАБРО СРЦЕ ОМЛАДИНАЦА, АЛИ ИГРАЧ МАЊЕ И КОБАН ФИНИШ КОШТАЛИ ИХ ПЛАСМАНА НА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ

28.03.2023.

Могао је ово бити фантастичан дан, двоструко славље. После пласмана кадета (U17) на Првенство Европе, веома близу одласка међу осам најбољих селекција Европе били су омладинци (U19) који су играли нерешено са Пољском – 2:2 (0:1). У мечу који је обиловао бурном завршницом, изабраници селектора Јована Дамјановића водили су са два гола разлике против домаћина турнира Пољске. Други гол су постигли са играчем мање, јер је у смирај првог полувремена Петковић добио други жути, односно црвени картон. И све до 77. минута наши момци су играли храбро, веома пожртвовано, али несрећан аутогол утицао је да се Пољацима врати нада. И неколико минута пре краја Матијевич је донео радост Пољској и крунисао бројчану предност на терену. Реми је домаћину био довољан за пласман на финални турнир који се у јуну одржава на Малти. Остаје на крају жал због неочекиваног пораза у 2. колу од Израела (1;3) који је данас играо нерешено са Летонијом (1:1).

СТРЕЛЦИ: 0:1 Петковић 32, 0:2 Мимовић 59, 1:2 Симић (аутогол) 77, 2:2 Матијевич 87. Тренинг центар Краковије. Црвени картон: Петковић (Србија) 44.

ПОЉСКА: Зич, Матијевич, Матушик (85. Маркез), Драпински, Бугај (46. Стржалек), Козубал (46. Питан), Оједеле, Брзовски (69. Левицки), Урбански, Мачјрак (69. Муха), Пиенко.

СРБИЈА: Стевановић, Ђурђевић, Лековић, Миличић, Мимовић, Јевремовић (45+1. Стјепановић), Миладиновић (74. Симић), Петковић, Абаџија (88. Милосавић), Милошевић, Мијатовић (59. Мимовић). Селектор Јован Дамјановић