Vesti

U19 | HRABRO SRCE OMLADINACA, ALI IGRAČ MANJE I KOBAN FINIŠ KOŠTALI IH PLASMANA NA PRVENSTVO EVROPE

28.03.2023.

Mogao je ovo biti fantastičan dan, dvostruko slavlje. Posle plasmana kadeta (U17) na Prvenstvo Evrope, veoma blizu odlaska među osam najboljih selekcija Evrope bili su omladinci (U19) koji su igrali nerešeno sa Poljskom – 2:2 (0:1). U meču koji je obilovao burnom završnicom, izabranici selektora Jovana Damjanovića vodili su sa dva gola razlike protiv domaćina turnira Poljske. Drugi gol su postigli sa igračem manje, jer je u smiraj prvog poluvremena Petković dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. I sve do 77. minuta naši momci su igrali hrabro, veoma požrtvovano, ali nesrećan autogol uticao je da se Poljacima vrati nada. I nekoliko minuta pre kraja Matijevič je doneo radost Poljskoj i krunisao brojčanu prednost na terenu. Remi je domaćinu bio dovoljan za plasman na finalni turnir koji se u junu održava na Malti. Ostaje na kraju žal zbog neočekivanog poraza u 2. kolu od Izraela (1;3) koji je danas igrao nerešeno sa Letonijom (1:1).

STRELCI: 0:1 Petković 32, 0:2 Mimović 59, 1:2 Simić (autogol) 77, 2:2 Matijevič 87. Trening centar Krakovije. Crveni karton: Petković (Srbija) 44.

POLJSKA: Zič, Matijevič, Matušik (85. Markez), Drapinski, Bugaj (46. Stržalek), Kozubal (46. Pitan), Ojedele, Brzovski (69. Levicki), Urbanski, Mačjrak (69. Muha), Pienko.

SRBIJA: Stevanović, Đurđević, Leković, Miličić, Mimović, Jevremović (45+1. Stjepanović), Miladinović (74. Simić), Petković, Abadžija (88. Milosavić), Milošević, Mijatović (59. Mimović). Selektor Jovan Damjanović