Вести

U17 | КАДЕТИ САВЛАДАЛИ ИЗРАЕЛ И ИЗБОРИЛИ ПЛАСМАН НА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ У МАЂАРСКОЈ (ВИДЕО)

28.03.2023.

У мечу одлуке, кадетска селекција Србије (U17) победила је Израел – 3:0 (3:0) и изборила пласман на Првенство Европе које се од 17. маја до 2. јуна одржава у Мађарској. После уводног пораза од Белорусије (1:2), изабраници селектора Александра Луковића савладали су најпре Босну и Херцеговину (5:0), а затим у мечу одлуке вршњаке из Израела. Све је било решено већ после првог полувремена када су Максимовић, Цветковић и Вукојевић ставили печат на пласман ове генерације наших играча на завршни самит најбољих кадетских селекција Европе.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Максимовић 20, 0:2 Цветковић 25, 0:3 Вукојевић 45. Спортски центар ФСС у Старој Пазови.

ИЗРАЕЛ: Дајан, Шварц, Тишие, Вахеб, Креди, Кфир (46. Белај), Асрес, Отсми (46. Оз), Хазан (59. Ранон), Зоаби (83. Калаили), Фарчи.

СРБИЈА: Џодић, Симић (59. Симић), Милосављевић, Ђурић (90+3. Радојковић), Вукојевић, Петровић, Максимовић (46. Тегелтија), Цветковић (77. Јовановић), Суботић, Поповић (46. Јанковић), Делибашић. Селектор Александар Луковић

После меча уследила је велика радост играча и стручног штаба, а прве импресије о оствареном успеху изнео је селектор Александар Луковић.

-Осећај је феноменалан, поготово што је ово мој практично први посао као тренера и већ на старту пласман на Европско првенство. Мислим да су момци заслужили да се нађу на једном тако великом такмичењу, посебно после прве утакмице и пораза од Белорусије, меча који је био мало шокантан за нас. Момци су показали да вредимо као тим и заслужили су да буду део европске елите у овом узрасту. Брзо ћемо све ово архивирати и кренути са припремама за оно што нас очекује у Мађарској.

Многе селекције би пале после оног пораза на старту другог круга квалификација, али екипа је показала карактер?

-Две године смо заједно, дешавало се током припремних мечева да будемо у резултатскмом минусу, али смо се готово увек враћали. Мислим да је ово један добар пут којим идемо и лепа прилика за ову генефрацију да потврди квалитет на једном великом такмичењу. Морамо бити скромни, имати меру у свему и кад је добро и кад није добро, али дефинитивно мислим да су момци на добром путу – не оставља дилему селектор Александар Луковић.

Капитен Никша Делибашич истиче да их пораз од Белорусије учинио само јачим…

-Свакоме може да се догоди један лош дан, али ми смо знали да имамо квалитет да остваримо пласман на Првенство Европе. Надам се да ћемо у Мађарској остварити добар резултат – исктиче капитен кадетске селекције.

Наредних дана биће познати ривали Србије у групној фази Првенства Европе.