A selekcija

STEVAN STOJANOVIĆ, DIREKTOR "A" SELEKCIJE POSLE DVE UTAKMICE U JAPANU

12.06.2021.

Utiske posle dve utakmice u Japanu izneo je i direktor A tima Stevan Stojanović:

„Turneja možda nije bila uspešna u rezultatskom smislu, ali sam zadovolja onim što sam video na treniznima i na mečevima protiv Jamajke i Japana. Imali smo priliku da proverimo mogućnosti igrača koji su debitovali za nacionalni tim. U septembru nas očekuju izuzetno bitni izazovi protiv Luksemburga i Republike Irske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i siguran sam da selektor Stojković i njegovi saradnici sada imaju jasniju sliku na koga od ovih momaka mogu da računaju i za naredno okupljanje. Posebno mi je drago što su stariji igrači dali primer mlađima kako se ponaša i ophodi prema obavezama u reprezentaciji Srbije“.

U timu je bilo mnogo igrača koji nastupaju ili su do skoro nastupali u Super ligi Srbije.

„Hteo bih da se zahvalim svim momcima koji su se odazvali pozivu i branili boje naše reprezentacije na izuzetno napornoj turneji u Japanu. Bili su sve vreme izloženi specifičnim uslovima u hotelu Ana Kraun Plaza, bukvalno izolovani od sveta i sve su to junački izdržali. Nije bilo ni najmanjeg incidenta. Naprotiv, nisu skidali osmehe sa lica. Bilo je druženja, pošalica, a na treninzima i utakmicama dali su svoj maksimum u ovom trenutku. Ne treba zaboraviti da su desetak dana pre okupljanja završili svoja prvenstva i da su umesto turneje mogli da uživaju negde na moru sa svojim porodicama“.

Noć uoči povratka za Srbiju, pratio se prenos otvaranja Evropskog prvenstva u Rimu i premijerna utakmica između Italije i Turske.

„Kad se vratimo u Beograd, pratićemo pažljivo sve utakmice na šampionatu. U fokusu je naravno Portugal, naš najveći rival u borbi za direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Moje simpatije idu na stranu Belgije, tamo sam proveo veći deo života, imam njihovo državljanstvo i voleo bih da konačno naprave neki zapaženiji rezultat. Imaju probleme na startu, čitam da De Brujne i Vitsel neće igrati prvu utakmicu protiv Rusije, ali oni imaju toliki fond igrača da se bili čiji izostanak neće uopšte osetiti. Belgija i Portugal su mi glavni favoriti, ali je Italija noćas pokazala da i na nju mora najozbiljnije da se računa“.