Vesti

DRAGAN STOJKOVIĆ O JOKIĆU I ĐOKOVIĆU, EP | REZULTATI KOJE POSTIŽU ULAZE U SVE ANALE SPORTA I IZAZIVAJU DIVLJENJE ČITAVOG SVETA, FANTASTIČNA JE STVAR KADA IZ JEDNE MALE ZEMLJE POSTIŽETE TAKO VRHUNSKE REZULTATE (VIDEO)

12.06.2021.

Uoči povratka iz Japana, selektor A tima Dragan Stojković osvrnuo se na fantastične uspehe Nikole Jokića i Novaka Đokovića koji su svojim priznanjima i rezultatima čitavu naciju proteklih dana podigli na noge.

„Kad se čovek probudi i čuje lepe vesti, naravno da se silno obraduje. Ponosni smo ovih dana i lepo se osećamo, iako su nas Nikola i Novak navikli na svoje podvige i ovo nije ništa novo. Rezultati koje postižu svakako ulaze u sve anale sporta i izazivaju divljenje čitavog sveta. Novak je fenomen sam po sebi. Mečevi koje je tokom karijere odigrao protiv Nadala i Federera dobili su epitet epskih i ušli u istoriju tenisa kao nešto čudesno i neponovljivo. I on sam ispisuje najlepše stranice ovog sporta, to je nešto fascinantno. Naš čovek dominira svetskim tenisom i kako da ne budemo ponosni i srećni. Želim mu da nastavi u istom stilu, pa i ako izgubi neki meč, to apsolutno ništa neće promeniti u mom mišljenju“.

Vest da je Nikola Jokić postao prvi srpski košarkaš (a tek treći Evropljanin) sa MVP priznanjem u istoriji NBA lige, obradovala je sve u taboru naše fudbalske reprezentacije.

„Biti proglašen za najboljeg igrača u jednoj ligi koja je svojevrsna arena košarkaških vedeta, zaista je fascinantan rezultat. Reč je o takmičenju koje se mnogo razlikuje od ove košarke koju mi gledamo u Evropi i Somborci mogu itekako da budu ponosni na svog sugrađanina, a i mi zajedno sa njima. Iskrene čestitke obojici, ti uspesi su apsolutno pokazatelj vrednosti jedne zemlje, jedne sportske nacije. To je ono što svi mi koji se bavimo sportom nosimo sa sobom, pogotovo kada se takmičimo van granica Srbije. Jedna ogromna odgovornost koju moramo da imamo. Tako sam razmišljao dok sam igrao fudbal, tako razmišljam i sada. Fantastična je stvar kada iz jedne male zemlje postižete tako vrhunske rezultate. Sportisti su bili i ostali najbolji ambasadori svog naroda i sve ovo što rade Novak i Nikola meni kao građaninu Srbije čini jedno veliko zadovoljstvo. Ovo nije kraj, naravno. Tek će oni da nam donose lepe vesti“ – konstatovao je Dragan Stojković.