А селекција

СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ, ДИРЕКТОР "А" СЕЛЕКЦИЈЕ ПОСЛЕ ДВЕ УТАКМИЦЕ У ЈАПАНУ

12.06.2021.

Утиске после две утакмице у Јапану изнео је и директор А тима Стеван Стојановић:

„Турнеја можда није била успешна у резултатском смислу, али сам задовоља оним што сам видео на тренизнима и на мечевима против Јамајке и Јапана. Имали смо прилику да проверимо могућности играча који су дебитовали за национални тим. У септембру нас очекују изузетно битни изазови против Луксембурга и Републике Ирске у квалификацијама за Светско првенство и сигуран сам да селектор Стојковић и његови сарадници сада имају јаснију слику на кога од ових момака могу да рачунају и за наредно окупљање. Посебно ми је драго што су старији играчи дали пример млађима како се понаша и опходи према обавезама у репрезентацији Србије“.

У тиму је било много играча који наступају или су до скоро наступали у Супер лиги Србије.

„Хтео бих да се захвалим свим момцима који су се одазвали позиву и бранили боје наше репрезентације на изузетно напорној турнеји у Јапану. Били су све време изложени специфичним условима у хотелу Ана Краун Плаза, буквално изоловани од света и све су то јуначки издржали. Није било ни најмањег инцидента. Напротив, нису скидали осмехе са лица. Било је дружења, пошалица, а на тренинзима и утакмицама дали су свој максимум у овом тренутку. Не треба заборавити да су десетак дана пре окупљања завршили своја првенства и да су уместо турнеје могли да уживају негде на мору са својим породицама“.

Ноћ уочи повратка за Србију, пратио се пренос отварања Европског првенства у Риму и премијерна утакмица између Италије и Турске.

„Кад се вратимо у Београд, пратићемо пажљиво све утакмице на шампионату. У фокусу је наравно Португал, наш највећи ривал у борби за директан пласман на Светско првенство. Моје симпатије иду на страну Белгије, тамо сам провео већи део живота, имам њихово држављанство и волео бих да коначно направе неки запаженији резултат. Имају проблеме на старту, читам да Де Брујне и Витсел неће играти прву утакмицу против Русије, али они имају толики фонд играча да се били чији изостанак неће уопште осетити. Белгија и Португал су ми главни фаворити, али је Италија ноћас показала да и на њу мора најозбиљније да се рачуна“.