Вести

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ О ЈОКИЋУ И ЂОКОВИЋУ, ЕП | РЕЗУЛТАТИ КОЈЕ ПОСТИЖУ УЛАЗЕ У СВЕ АНАЛЕ СПОРТА И ИЗАЗИВАЈУ ДИВЉЕЊЕ ЧИТАВОГ СВЕТА, ФАНТАСТИЧНА ЈЕ СТВАР КАДА ИЗ ЈЕДНЕ МАЛЕ ЗЕМЉЕ ПОСТИЖЕТЕ ТАКО ВРХУНСКЕ РЕЗУЛТАТЕ (ВИДЕО)

12.06.2021.

Уочи повратка из Јапана, селектор А тима Драган Стојковић осврнуо се на фантастичне успехе Николе Јокића и Новака Ђоковића који су својим признањима и резултатима читаву нацију протеклих дана подигли на ноге.

„Кад се човек пробуди и чује лепе вести, наравно да се силно обрадује. Поносни смо ових дана и лепо се осећамо, иако су нас Никола и Новак навикли на своје подвиге и ово није ништа ново. Резултати које постижу свакако улазе у све анале спорта и изазивају дивљење читавог света. Новак је феномен сам по себи. Мечеви које је током каријере одиграо против Надала и Федерера добили су епитет епских и ушли у историју тениса као нешто чудесно и непоновљиво. И он сам исписује најлепше странице овог спорта, то је нешто фасцинантно. Наш човек доминира светским тенисом и како да не будемо поносни и срећни. Желим му да настави у истом стилу, па и ако изгуби неки меч, то апсолутно ништа неће променити у мом мишљењу“.

Вест да је Никола Јокић постао први српски кошаркаш (а тек трећи Европљанин) са МВП признањем у историји НБА лиге, обрадовала је све у табору наше фудбалске репрезентације.

„Бити проглашен за најбољег играча у једној лиги која је својеврсна арена кошаркашких ведета, заиста је фасцинантан резултат. Реч је о такмичењу које се много разликује од ове кошарке коју ми гледамо у Европи и Сомборци могу итекако да буду поносни на свог суграђанина, а и ми заједно са њима. Искрене честитке обојици, ти успеси су апсолутно показатељ вредности једне земље, једне спортске нације. То је оно што сви ми који се бавимо спортом носимо са собом, поготово када се такмичимо ван граница Србије. Једна огромна одговорност коју морамо да имамо. Тако сам размишљао док сам играо фудбал, тако размишљам и сада. Фантастична је ствар када из једне мале земље постижете тако врхунске резултате. Спортисти су били и остали најбољи амбасадори свог народа и све ово што раде Новак и Никола мени као грађанину Србије чини једно велико задовољство. Ово није крај, наравно. Тек ће они да нам доносе лепе вести“ – констатовао је Драган Стојковић.