Вести

СЕДНИЦА ИО ФСС | НИШ И НОВИ САД ДОБИЈАЈУ РЕГИОНАЛНЕ СПОРТСКЕ ЦЕНТРЕ, СВИ КЛУБОВИ СУПЕР ЛИГЕ НАЈМОДЕРНИЈЕ ТРАВНАТЕ ПОДЛОГЕ, ИГРАЧИМА „ДИЈАМАНТСКЕ“ И „ЗЛАТНЕ ЛОПТЕ“

26.04.2024.

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је седница Извршног одбора којом је председавао Бранислав Недимовић, потпредседник ФСС.

Једна од најважних одлука односи се на реализацију пројекта модернизације фудбалске инфраструктуре и инсталације најмодернијих травнатих подлога на свим теренима Супер лиге, али и широм Србије.

Донета је одлука о изградњи регионалних фудбалских центара у Нишу и Новом Саду, пројекти који ће бити од капиталне важности за развој фудбала у Србији. Поред нових центара у Нишу и Новом Саду, предвиђена је и реконструкција Спортског центра ФС Београда на Ади Циганлији.

Усвојен је Календар такмичења за сезону 2024/25.

Чланови фудбалске Владе усвојили су одлуку о додели јавних признања за значајна фудбалска остварења.

„Дијамантску лопту“ ФСС добиће играчи са више од 75 наступа, Душан Тадић и Александар Митровић.

„Златна лопта“ ФСС припашће играчима који су одиграли 50 и више утакмица у дресу најдражих боја, Филипу Костићу, Немањи Гудељу и Николи Миленковићу.

Важна одлука односи се и на усвајање Предлога Стратегије развоја фудбала у Србији за период 2024 – 2028.

Наставља се и помоћ клубовима широм Србије, регионалним фудбалским савезима у спортској опреми. До сада је више од 2000 клубова добило донацију ФСС.

Усвојен је и Финансијски извештај за период 1.1. 2023 до 31.12.2023.као и Извештај независног ревизора за 2023. годину.

Чланови ИО ФСС упознати су и са потписаним спонзорским уговорима ФСС.