STEFANOVIĆ I MIJATOVIĆ OTVORILE FESTIVAL FUDBALA ZA DEVOJČICE

21.06.2022.

U okviru kursa za žene trenere u saradnji Fudbalskih saveza Norveške i Srbije, organizovan je festival fudbala koji je u Sportskom centru FSS okupio preko 100 devojčica iz Vojvodine i Beograda.

Festival je bio završni rad edukacije za 24 polaznice iz svih krajeva Srbije. Ovo je prvi od dva kursa koji ih očekuje na temu specifičnosti rada sa devojčicama školskog uzrasta.

Festival su otvorile Milica Mijatović i Dejana Stefanović, članice A nacionalne selekcije.

Dejana Stefanović, koja nastupa za norveški klub Valerenga posebno je bila počastvovana ovom prilikom s obzirom da sa devojčicama školskog uzrasta ima aktivnosti i u svom klubu.

Sa druge strane Milica Mijatović, fudbalerka italijanske Rome i sama želi u budućnosti da se bavi radom sa devojčicama i promocijom ženskog fudbala.

Ovo je drugi kurs organizovan u saradnji dva Saveza nakon premijerno održanog još 2019. godine. U narednih godinu dana očekuju se još dva početna i tri završna kursa čime će više od 100 dama iz Srbije proći ovu važnu edukaciju.

Po završetku kursa, svaka od učesnica je dobila paket opreme koja će im pomoći u radu sa devojčicama u svojim sredinama.