U 17

Sjajan start kadeta na EP:Selektor Ognjenović hvali igrače, Gavrić srećan zbog gola

04.05.2017.

Odveo je Srbiju na Evropsko prvenstvo, a sada sa „svojim“ kadetima ostvario i važnu pobedu na startu kontinentalnog šampionata u Hrvatskoj – Perica Ognjenović.
-Dobro smo otvorili utakmicu, imali inicijativu i veći posed. U drugom delu je usledio blagi pad. Najvažnije je da smo pobedili i stekli neophodno samopouzdanje pred nastavak šampionata – rekao je odmah posle pobede protiv Republike Irske, selektor kadetske selekcije.
Irci su se pokazali kao veoma nezgodan rival…
-Imali smo fizički jakog protivnika koji ima niz pobeda a igraju fudbal koji nam ne odgovara. Moji igrači su pokazali karakter i ostaje mi samo da im čestitam na pobedi uz napomenu da ćemo da popravimo nedostatke iz jednog dela drugog poluvremena – naglasio je selektor Perica Ognjenović.


A Željko Gavrić je bio strelac možda i najlepšeg gola u prvoj rundi šampionata…
-Bili smo bolji rival u prvom delu, imali nekoliko zaista dobrih prilika. U nastavku su oni preuzeli inicijativu, ali smo imali odgovor. Srećan sam zbog gola, a posebno jer je postignut posle prekida, njihovog najjačeg oružja. Ova pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje, a uveren sam da uz neke korekcije možemo još bolje da igramo u narednim utakmicama – rekao je Željko Gavrić.