U 21

Selektor Nenad Lalatović: Srbija treba da bude ponosna što ima ovakve igrače

24.06.2017.

Srbija je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali po svemu prikazanom nije se obrukala, naprotiv. I protiv Španije, možda i prvog favorita na prvenstvu, naši momci su pokazali i želju i volju, borili se i izgarali tokom svih devedeset minuta i nisu bili inferiorni ni jednog trenutka bez obzira na činjenicu da smo od 40. minuta igrali sa igračem manje. U tri utakmice Srbija je imala igru, stvarala šanse, ali izostala je veća koncentracija u završnici. S druge strane splet nesrećnih okolnosti, individualne greške, ali i neke stvari na koje se nije moglo uticati, definitivno su odredili našu sudbinu u Poljskoj.
-Čestitao bih reprezentaciji Španije na prolasku u polufinale, ostvarili su to apsolutno zasluženo, jer su pokazali u ovom trenutku najviše.

Mislim da smo još jednom pokazali da Srbija ima jako kvalitetne mlade igrače, momke koji su s pravom bili evropski i svetski prvaci. Igrati na ovakvom nivou, protiv ovakve reprezentacije sa igračem manje to samo pokazuje kakav kvalitet ima ova generacija. I Srbija treba da bude ponosna što ima ovakve igrače – ne ostavlja dilemu selektor Nenad Lalatović.
Sve bi možda bilo drugačije da je na terenu ostalo 11 na 11…
-Mogu biti ponosan na njih, jer ovako se boriti sa igračem manje i praviti šanse…Posebno prvo poluvreme, kada smo bili egal, imali dve stopostotne šanse. Veljković je bio sam na drugoj stativi, kada je prebacio loptu preko gola. I žao mi je zbog te šanse, jer da smo postigli gol, tok meča bi sasvim sigurno bio drugačiji.

Teško je bilo u nastavku, ali razlika na terenu nije postojala…

-Planski smo popustili odličnoj reprezentaciji Španije da igra više po krilima. Hteli smo da zatvorimo igru po centrali.Da pokušamo da ih iznenadimo, posle oduzete lopte na našoj polovini, da tražimo loptu u prostor iza njihovih leđa, da postignemo gol.Teško je u tome bilo uspeti, jer smo veći deo utakmice imali igrača manje. Drugo poluvreme, morali smo, sjajno smo se branili. Imali su Špancu jednu ili dve prilike, ali to je i normalno kada imate igrača manje, ali imali smo i mi dve stopostotne prilike u finišu meča.

Srbija nije razočarala na Evropskom prvenstvu, a Španija ide u polufinale…
-Čestitam još jednom Španiji na svemu što su pokazali, oni su najozbiljniji kandidati da osvoje Evropsko prvenstvo – zaključio je na kraju selektor Nenad Lalatović.