A selekcija

SELEKTOR LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ | DOZVOLILI SMO DA DOĐE DO PENALA, ONDA NIŠTA NIJE SIGURNO

13.11.2020.

Posle boljeg izvođenja penala Škotska je otišla na Prvenstvo Evrope, a selektor Ljubiša Tumbaković odmah posle meča dao je izjavu za medije…

-Nisu nas oni iznenadili. Bili smo smušeni na početku, ništa to nije bilo ni dogovoreno ni planirano. Kada smo uspostavili igru na poluvremenu, utakmica je bila drugačija. Nismo imali snage, nismo imali ni sreće. Škoti su i u prošlom kolu protiv Izraeala dali svih pet golova iz jedanaesteraca. Dozvolili smo da dođemo do penala. Onda ništa nije sigurno – rekao je selektor Srbije.

Početak nije bio najbolji, a to ne krije ni selektor…

-Smušeni početak, nisam mogao da ih prepoznam. Ništa nismo ispoštovali. Morali smo mi da vodimo utakmicu, da napadamo. Dali smo im mogućnost da se razigraju. Teško je kada rivalu date da se razigra – istakao je Ljubiša Tumbaković odmah po završetku meča, a kasnije na konferenciji za medije usledila su nova pitanja…

-Pitanje o mojoj ostavci se postavlja od prvog dana. Da smo prošli dalje, da li je trebalo da pitam vas novinare da li ćete vi podneti ostavku? Sami onda zaključite.

Još jednom o 90 minuta regularnog toka…

-Voleo bih da mogu da dam konkretniji odgovor, kada prenoći biće jasnije. Istini za volju, ono što smo radili u prvom poluvremenu ni ne može da donese rezultat. A kasnije, kada treba da se juri, mnogo je teže. Pogledala nas je sreća da dođemo do rezultata, ali tih 30 dodatnih minuta je malo da bismo ostvarili ono što smo želeli. Penali su rulet.

Selektor je dodao da su igrači teško podneli poraz….

-Nije lepo ni videti svlačionicu u takvom stanju. Došli smo na korak posle 20 godina, nismo uspeli, sada čekamo novu šansu. Fudbal će se i dalje igrati – zaključio je selektor.

I kapiten Dušan Tadić ističe da smo mogli bolje…

-Nisu nas iznenadili, znali smo kako će igrati. U nastavku smo preuzeli inicijativu, morali smo mnogo bolje, posle gola smo dobili elena, došlo je do penala i šteta je što nismo pobedili – rekao je Dušan Tadić.