Arhiva

RADNI SASTANAK KOMESARA SRPSKIH LIGA: SVE SE SNIMA, KVALITET I REGULARNOST NA PRVOM MESTU

06.03.2018.

Fudbalski savez Srbije, odnosno sva četiri regionalna saveza, Zapad, Istok, Vojvodina i Beograd, učinili su ogroman napor pred start tekuće sezone kako bi srpskoligaško takmičenje bilo na mnogo višem nivou u odnosu na prethodna vremena, a posle sastanka koji je održan u prostorijama FSS jasno je da će mobilnost svih struktura, pred nastavak sezone, doneti iskorak u smislu kvaliteta i regularnosti na srpskoligaškim terenima.
Današnjem sastanku kojim je predsedavao koordinator srpskih liga Milutin Baštovanović, prisustvovali su svi generalni sekretari regionalnih saveza, komesari za takmičenje i suđenje, a podršku skupu svojim učešćem dali su Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, odnosno Ivan Petrić, oficir za integritet FSS.
Kao veoma važan potez koji je omogućio potpuno drugačiju, bolju, pozitivniju sliku na srpskoligaškoj sceni, navodi se snimanje svih mečeva koji omogućavaju pravovremenu i pravilnu reakciju svih organa zaduženih za brigu o takmičenju. Na ovaj način pod lupom je suđenje, ali i kvalitet i regularnost takmičenja u svim grupama srpskoligaškog karavana.
-Jedino na istoku smo imali situaciju da nisu sve utakmice snimane, ali kako bi po tom, ali i svim drugima pitanjima važnim za takmičenje, imali jedinstvenu sliku u sve četiri lige, formirali smo radnu grupu koju čine generalni sekretari i ja kao koordinator. U prethodnom periodu smo mnogo postigli kako bi podigli nivo srpskoligaškog takmičenja, a kako svi znamo da drugi deo sezone donosi i veća iskušenja, želimo da, pre svega na planu regularnosti, sve bude u službi fudbala. Biće tu i nekih predloga za novu sezonu koji se odnose na propozicije i pravilnik o takmičenju, bonus igračima…Uglavnom, zadovoljan sam izveštajima svih komesara, njihovim delovanjem, uloženom naporu da svakim danom srpskoligašku scenu učinimo boljom za srpski fudbal – rekao je Milutin Baštovanović, koordinator srpskih liga FSS.