U 19

Omladinci bolji od Bugarske u Blagoevgradu u prvoj od dve provere pred nastavak kvalifikacija za EP-1:0 (1:0)

06.03.2018.

STRELCI: 0:1 Joveljić 37. Stadion u Blagoevgradu. Gledalaca: oko 200. Sudija: Georgi Ivanov.
BUGARSKA: Ševtanov, Vakadinov, Dimitrov, T. Ivanov, Jenčev, S.Ivanov, Kabov, Isuf, Antov, Turisov, Jankov.Selektor Angel Stojkov.
SRBIJA: Čupić, Veličković, Bošnjak, Veselinović, Mišković, Lučić (od 62. Maksimović), Đorđević (od 62. Vukmanović), Mitrović, V.Nikolić (od 88. Kocić), Joveljić (od 72. Radulović, od 90. Ivančević), S.Jovanović (od 72. Bradonjić).Selektor Miloš Velebit.
Pobeda omladinske selekcije Srbije u prvoj od dve provere sa Bugarskom u Blagoevgradu. Reprezentacija koju vodi selektor Miloš Velebit (generacija 1999) priprema se za drugi, završni ciklus kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava u Finskoj, a za dva meča sa Bugarskom Velebit je zbog objektivnih razloga morao da promeša karte i priliku pruži nekim novim igračima. I ispit u prvom testu je položen, a presuda je pala u 37. minutu kada je Dejan Joveljić reagovao posle dobro izvedenog kornera Veljka Nikolića. Srbija je bila bolji rival, kontrolisala je igru, a rezultat je mogao biti i ubeljiviji. Posle svega uspela provera pred drugi meč sa istim rivalom, ali pre svega pred nastavak kvalifikacija i duele koji ovu generaciju očekuju u Rumuniji protiv Ukrajine, Švedske i domaćina od 21. do 27.marta.