Vesti

U19 | OMLADINCI ŽELE PREKO PORTUGALA DO EVROPSKOG PRVENSTVA U SEVERNOJ IRSKOJ, SELEKTOR RADOVAN KRIVOKAPIĆ POZVAO 21 IGRAČA

13.03.2024.

Generacija koja je pre dve godine bila treća na Evropskom prvenstvu za kadete (U17) u Izraelu, sada u omladinskom uzrastu traži vizu za odlazak na omladinsko Prvenstvo Evrope (U19) koje se ove godine održava u Severnoj Irskoj. Zahvaljujući sjajnom izdanju u Izraelu, domaća fudbalska javnost je prvi put čula za igrače koji su u međuvremenu stekli i zavidno seniorsko iskustvo, zatim ostvarili i velike transfere (Jovan Mijatović, Jovan Milošević, Jan Karlo Simić, Milan Majstorović, Kosta Nedeljković, Luka Lijeskić…), a na pojedince koji su bili standardni (Kosta Nedeljković, Jovan Milošević), zbog povreda, selektor Krivokapić neće moći da računa u drugom krugu kvalifikacija koji se igra u Portugalu.

Srbija prvi meč igra 20.marta (15,00) protiv Danske, tri dana kasnije rival je Portugal (21,00), selekcija koja ima najbolji rejting u ovom uzrastu u Evropi, a 26. marta na programu je meč sa Grčkom (16,00). Plasman na Prvenstvo Evrope izboriće samo prvoplasirana selekcija u grupi. Selektor Radovan Krivokapić pozvao je 21 igrača.