A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ NA DERBIJU JUVENTUS - MILAN

25.04.2024.

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

Posle sastanka u Beogradu i razgovora sa Aleksandrom Mitrovićem, odnosno kratkog boravka u Parizu zbog privatnih obaveza, selektor Srbije uskoro odlazi u Torino gde će prisustvovati utakmici Juventus – Milan (subota, 27. april). Posle meča planirana je večera i razgovor sa reprezentaticima Srbije koji igraju u Juventusu i Milanu.

U planu je bio odlazak i u Sevilju, ali je zbog povrede Nemanje Gudelja selektor Stojković odlučio da umesto njega na put ode jedan od doktora u A timu, Ilija Rosić koji će imati sastanke sa doktorima Sevilje.

Prema poslednjim vestima Gudelj je imao u sredu, 24. aprila hiruški zahvat u Madridu, posle kojeg se oseća dobro. Prve informacije su pozitivne, one ne isključuju mogućnost da bi Nemanja Gudelj, ipak mogao, u slučaju adekvatnog oporavka, da bude na spisku putnika za Nemačku.

Reprezentacija Srbije pripreme za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj počinje 1. juna u Beogradu. Pre odlaska u Nemačku imaće dve prijateljske utakmice, 4. juna u Beču protiv Austrije i 8. juna u Stokholmu protiv Švedske.