А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ НА ДЕРБИЈУ ЈУВЕНТУС - МИЛАН

25.04.2024.

Док фудбалска Европа одбројава до почетка самита најбољих континенталних селекција који се одржава у Немачкој од 14. јуна, селектор Драган Стојковић са најближим сарадницима ради на припремама за највећи фудбалски догађај у 2024. години.

После састанка у Београду и разговора са Александром Митровићем, односно кратког боравка у Паризу због приватних обавеза, селектор Србије ускоро одлази у Торино где ће присуствовати утакмици Јувентус – Милан (субота, 27. април). После меча планирана је вечера и разговор са репрезентатицима Србије који играју у Јувентусу и Милану.

У плану је био одлазак и у Севиљу, али је због повреде Немање Гудеља селектор Стојковић одлучио да уместо њега на пут оде један од доктора у А тиму, Илија Росић који ће имати састанке са докторима Севиље.

Према последњим вестима Гудељ је имао у среду, 24. априла хирушки захват у Мадриду, после којег се осећа добро. Прве информације су позитивне, оне не искључују могућност да би Немања Гудељ, ипак могао, у случају адекватног опоравка, да буде на списку путника за Немачку.

Репрезентација Србије припреме за Европско првенство у Немачкој почиње 1. јуна у Београду. Пре одласка у Немачку имаће две пријатељске утакмице, 4. јуна у Бечу против Аустрије и 8. јуна у Стокхолму против Шведске.