Arhiva

PRODAJA ULAZNICA ZA UEFA EURO 2020

23.07.2019.

Počela je prodaja ulaznica za UEFA EURO 2020. godine, a da već sada vlada neverovatna zainteresovanost govori činjenica da je samo u prvih sat vremena podneto 300.650 zahteva za ulaznice iz 109 različitih zemalja.

Sve ulaznice biće isključivo prodavane onlajn, putem veb stranice:  euro2020.com/tickets.  Za sve utakmice i kategorije gde potražnja prevazilazi raspoloživost, ulaznice će biti dodeljivane putem fer i transparentnog nasumičnog žreba. Svaki aplikant će imati iste šanse za uspeh, bez obzira na to u kom trenutku između 12.juna i 12.jula 2019. je aplicirao.

Rekordnih tri miliona ulaznica biće na raspolaganju navijačima, što znači da će više navijača nego ikada imati priliku da „ŽIVI ZA STVARNO“ – slogan koji je smišljen da bi inspirisao navijače da dožive utakmice gledajući ih uživo na stadionu.

Skoro 2,5 miliona ulaznica – više od ukupnog broja raspoloživog za ceo UEFA EURO 2016 – rezervisano je za navijače ekipa učesnica i za širu javnost.

„Prvo navijači“ („Fans First“)

-82% ulaznica za UEFA EURO 2020 će pripasti navijačima

-milion ulaznica za 44 utakmice biće na raspolaganju za 50e ili manje

-ukupno 40,000 ulaznica ispod 100 e biće na raspolaganju za polufinala i finale u Londonu

-navijači koji ne dobiju ulaznice za koje se prijave pošto se završi rva faza prodaje ulaznica, biće prvi obavešteni o novoj raspoloživosti ulaznica (na osnovu neuspešnih uplata i vraćanja ulaznica). Tim navijačima će biti dat izuzetan prioritetni period za kupovinu ulaznica

Kategorije ulaznica i cene

Ulaznice će biti ponuđene u tri kategorije cene ulaznica za UEFA EURO 2020, a gradovi domaćina su podeljeni u dve grupe da bi se odrazila kupovna moć i prosečni prihod stanovnika

Grupu A čine Amsterdam, Bilbao, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg, dok grupu B čine Baku, Bukurešt i Budimpešta

Skupine cena važe tokom celog turnira. U skladu sa tim, ulaznice za četvrtfinale u Bakuu su jeftinije od ulaznicaza četvrtfinala u Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Cene počinju od 30 e za utakmice čiji su domaćini gradovi grupe B, i 50 e za utakmice čiji su domaćini gradovi grupe A.