Arhiva

JESEN VELIKIH AKTIVNOSTI

23.07.2019.

Srpski reprezentativni fudbal očekuje mnogo aktivnosti posle letnje pauze, a naravno septembar je mesec kada se nastavljaju kvalifikacije “A” selekcije za plasman na EURO 2020. i duel sa Portugalom (7.septembar) na travi našeg najvećeg stadiona. Tri dana kasnije sledi duel u Luksemburgu. U oktobru gostujemo Litvaniji (14.oktobar) a novembar je rezervisan (14.novembar) za meč sa Luksemburgom i Ukrajinom (17.novembar).

Mlada reprezentacija (U21) počinje novi ciklus kvalifikacija za kontinentalno takmičenje, a do kraja 2019. godine “orliće” očekuje šest duela. Prvi već 6.septembra u Rusiji, a četiri dana kasnije bićemo domaćini Letoniji. U oktobru sledi gostovanje Bugarskoj (11.oktobar), odnosno Poljskoj (15.oktobar). U novembru ćemo biti dva puta domaćini, 15.novembra Estoniji i četiri dana kasnije Rusiji.

Srbija će biti domaćin prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo omladinaca, a rivali našim momcima biće Rumunija (8.oktobar), Litvanija (11.oktobar) i Španija (14.oktobar). Prethodno će u septembru (6.-10.) omladinci igrati na turniru “Stevan Vilotić-Ćele”, rivali su Izrael, Mađarska i Crna Gora.

U oktobru kadete očekuje prvi krug kvalifikacija za plasman na Evrospko prvenstvo, a rivali su nam Letonija (24.oktobar), Belorusija (27.oktobar) i Mađarska (30.oktobar). Domaćin turnira je Belorusija.

Aktivnosti će imati i selekcije koje nisu takmičarske (U18), mlađa omladinska imaće dve provere u Italiji(septembar), u novembru dva meča u Severnoj Makedoniji a u decembru sledi odlazak na tradicionalni turnir u Izraelu. Mlađi kadeti (U16) u avgustu (21.-25.) učestvuju na turniru “Zvezdani put” u Moskvi, gde će igrati protiv Rusije, Uzbekistana i Turske.  U novembru slede dva prijateljska duela sa Slovačkom.

U kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo startuje i naša “A” futsal selekcija, kvalifikacije se održavaju u Francuskoj od 26.do 31.oktobra a u grupi se nalaze Francuska, Belgija, Švajcarska i Srbija. Naši majstori fudbala na petoparcu imaće I dve provere, rival je Holandija 23. i 24. septembra. Ostale futsal selekcije nemaju kvalifikacione mečeve do kraja 2019. godine, igraće samo prijateljske utakmice.

Ženska “A” selekcija počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se održava u Engleskoj 2021. a premijerni meč igraće u Kazahstanu 1. septembra. U oktobru naše devojke imaju dva meča, 5. oktobra odlaze u Severnu Makedoniju a tri dana kasnije bićemo domaćini reprezentaciji Austrije. Novembar je rezervisan za susret sa Francuskom u gostima (9.novembar).

Naše kadetkinje (U17) tražiće vizu za drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u duelima sa Češkom, Ukrajinom i Gruzijom, a turnir se održava u SC FSS u Staroj Pazovi od 20. do 26. oktobra. Domaćin EP biće Švedska u maju 2020. godine.

Omladinke takođe imaju duele u prvom krugu kvalifikacija, turnir se održava u Belorusiji od 2. do 8.oktobra. Rivali Srbiji biće Belorusija, Engleska i Kipar. Domaćin EP je Gruzija od 21.jula do 3. avgusta 2020. godine. 

Jesen velikih izazova i svi se nadamo dobrih rezultata.