A selekcija

PREDSEDNIK DRAGAN DŽAJIĆ I GENERALNI SEKRETAR JOVAN ŠURBATOVIĆ | VAŽNA POBEDA U KAUNASU (VIDEO)

11.09.2023.

 

Posle meča u Kaunasu, svoje impresije o svemu ostvarenom, izneli su predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Predsedniče, sticajem okolnosti ovo se pokazala kao najvažnija utakmica u kvalifikacijama, gde je bilo jako bitno da se osvoje tri boda što smo i uspeli?
-Upravo tako, bila je veoma važna a ono što je najvažnije, vi znate, a ja sam tako razmišljao, kad su počele kvalifikacije  rekao sam da ne smemo podceniti ni jednog protivnika, ne smemo da verujemo da smo sigurni učesnici Evropskog prvenstva, jer je svaka utakmica za sebe.  I ovaj je bila posebna, jer smo došli u situaciju da je bilo biti ili ne biti i sa te strane sve čestitke igračima i stručnom štabu. Pobeda ima  i psiholški uticaj na igrače,  donelo im samopouzdanje,  posle onog poraza od Mađara – rekao je predsednik Dragan Džajić.
Aleksandar Mitrović je još jednom pokazao svoje neverovatne golgerterske kapacitete?
-Jeste, on se dokazuje iz godine u godinu i zaista je veoma bitan igrač za našu reprezentaciju. Ja mu samo želim da bude zdrav i da što duže igra za reprezentaciju. Još jednom sve čestitke Mitroviću, naravno svim igračima, ali dati ovako tri gola na jednoj veoma važnoj utakmici zaista je jedan, da ne kažem podvig, ali jeste remek delo.
Koliko vam je drago da su sva tri gola pala posle prodora i akcija po levom krilu?
– Uvek sam bio mišljenja da golovi padaju kad su dobra krila i kad imate dobrog centrafora, tako sam ja shvatao fudbal, i u moje vreme se tako igralo.  I evo videli ste, svaka lipta koja je sa strane došla bila je šansa za našu reprezentaciju i to se pokazalo u ovom trenutku da je dobro. Naravno, mogli bi o tome da pričamo dugo, ali nema potrebe za to, nekad i ne možete da probijete po bokovima da bi došla lopta do centrafora…  Ono što je najbitnije i najvažnije, to je da smo u ovom trenutku pobedili i da sad mirnije možemo da gledamo na nastavak kvalifikacija – jasan je predsednik FSS Dragan Džajić.

I prvi operativac FSS Jovan Šurbatović ne krije da je zadovoljan ostvarenim trijumfom u Kaunasu.

-Videlo se da su momci bili motivisani, dobro su ušli u utakmicu. Imali su i neku specifičnu pripremu pred ovu utakmicu, a nesumnjivo je da smo mi dosta kvalitetnija ekipa, što su momci danas i pokazali na terenu. Veoma važna pobeda u pravom momentu i dobra pozivnica za naredne utakmice, mislim da još uvek imamo velike šanse da završimo čak možda i prvi u grupi, ali svakako da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, što je primarni zadatak – jasan je Jovan Šurbatović.
Oktobar je mesec odluke, po svemu sudeći sada su i Crnogorci ozbiljno u igri?
-Jeste, ja se nadam punom stadionu protiv Crne Gore,  mislim da će ta utakmica biti pravi spektakl i nadam se novoj pobedi. Pre toga igramo sa Mađarima i očekujem takođe dobar rezultat.
Prilika je da se i obeleži Tadićev jubilej, protiv Litvanije odigrao je 100. meč…
-Jeste, velika stvar, Tadićevih sto utakmica, obeležićemo jubilej na pravi način i nadam se da ćemo proslaviti posle i pobedu – istakao je Jovan Šurbatović.