Vesti

U21 | POČINJU KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, IZJAVE SELEKTORA DUŠANA ĐORĐEVIĆA, MILOŠA PANTOVIĆA I UROŠA KABIĆA PRED MEČ SA AZERBEJDŽANOM

11.09.2023.

Mlada reprezentacija Srbije sutra započinje novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se 2025. godine održava u Slovačkoj. Rival Orlića na startu kvalifikacija biće selekcija Azerbejdžana (SC FSS, 20.00).

Izabranici selektora Dušana Đorđevića pripremali su se tokom prethodnih 7 dana u Novom Sadu, a selektor ne krije zadovoljstvo urađenim u prethodnom periodu:

”Utisak je da igrači deluju izuzetno motivisano i raspoloženo. Svi jedva čekamo da ta utakmica počne. Iskoristili smo ovih nedelju dana da se, za početak, oporave od obaveza u klubovima, s obzirom na veliku minutažu koju su imali, a potom vredno radili za ono što predstoji. Atmosfera je odlična, na moje veliko zadovoljstvo, ali sam siguran da će biti još bolja ako rezultat bude onakav kakav priželjkujemo”, započeo je selektor.

Rezultat je prioritet:

”Izuzetno smo oprezni, mi kao grupa respektujemo svakog. Uradili smo analizu Azerbejdžana, poštujemo njihove kvalitete, ali verujemo da možemo da ostvarimo povoljan rezultat”, dodao je selektor.

Timu će se priključiti i Stefan Mitrović, i to po dolasku iz Litvanije, gde je sa saigračima iz A reprezentacije ostvario vrlo važnu pobedu (1-3):

”Stefana jedva čekamo da dođe ovde, jer je pre svega vrlo kvalitetan momak, ali i veoma kvalitetan igrač. On će se priključiti u toku dana i biće u kombinaciji za sutrašnju utakmicu”, završio je selektor.

Kabić i Pantović: Želimo tri boda!

”Posle tri meseca pauze, ponovo smo se okupili i krenuli sa pripremama za ono najvažnije – kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Dobro smo trenirali, analizirali protivnika i spremno dočekujemo duel u koji ulazimo sa ciljem da odmah na startu upišemo tri boda”, rekao je Pantović.

”Vrlo raspoloženi dočekujemo sutrašnju utakmicu i spremno ulazimo u ove kvalifikacije. Svako od nas daće svoj maksimum, siguran sam, jer početak je jako važan, da počnemo kako treba. Idemo na pobedu”, dodao je Kabić.

Dok su se spremali za start kvalifikacija i meč sa Azerbejdžanom, na jednom od treninga na stadionu ”Karađorđe”, Orlići su se susreli sa svetskom šampionkom u skoku udalj Ivanom Vuletom, kojoj su čestitali na nedavnom uspehu, ali i svim prethodnim, uz zajedničku fotografiju sa terena.

Podsećamo, pored Azerbejdžana, Srbija će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmeriti snage sa selekcijama Engleske, Ukrajine, Severne Irske i Luksemburga.