Вести

U21 | ПОЧИЊУ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ДУШАНА ЂОРЂЕВИЋА, МИЛОША ПАНТОВИЋА И УРОША КАБИЋА ПРЕД МЕЧ СА АЗЕРБЕЈЏАНОМ

11.09.2023.

Млада репрезентација Србије сутра започиње нови циклус квалификација за Европско првенство, које се 2025. године одржава у Словачкој. Ривал Орлића на старту квалификација биће селекција Азербејџана (СЦ ФСС, 20.00).

Изабраници селектора Душана Ђорђевића припремали су се током претходних 7 дана у Новом Саду, а селектор не крије задовољство урађеним у претходном периоду:

”Утисак је да играчи делују изузетно мотивисано и расположено. Сви једва чекамо да та утакмица почне. Искористили смо ових недељу дана да се, за почетак, опораве од обавеза у клубовима, с обзиром на велику минутажу коју су имали, а потом вредно радили за оно што предстоји. Атмосфера је одлична, на моје велико задовољство, али сам сигуран да ће бити још боља ако резултат буде онакав какав прижељкујемо”, започео је селектор.

Резултат је приоритет:

”Изузетно смо опрезни, ми као група респектујемо сваког. Урадили смо анализу Азербејџана, поштујемо њихове квалитете, али верујемо да можемо да остваримо повољан резултат”, додао је селектор.

Тиму ће се прикључити и Стефан Митровић, и то по доласку из Литваније, где је са саиграчима из А репрезентације остварио врло важну победу (1-3):

”Стефана једва чекамо да дође овде, јер је пре свега врло квалитетан момак, али и веома квалитетан играч. Он ће се прикључити у току дана и биће у комбинацији за сутрашњу утакмицу”, завршио је селектор.

Кабић и Пантовић: Желимо три бода!

”После три месеца паузе, поново смо се окупили и кренули са припремама за оно најважније – квалификације за Европско првенство. Добро смо тренирали, анализирали противника и спремно дочекујемо дуел у који улазимо са циљем да одмах на старту упишемо три бода”, рекао је Пантовић.

”Врло расположени дочекујемо сутрашњу утакмицу и спремно улазимо у ове квалификације. Свако од нас даће свој максимум, сигуран сам, јер почетак је јако важан, да почнемо како треба. Идемо на победу”, додао је Кабић.

Док су се спремали за старт квалификација и меч са Азербејџаном, на једном од тренинга на стадиону ”Карађорђе”, Орлићи су се сусрели са светском шампионком у скоку удаљ Иваном Вулетом, којој су честитали на недавном успеху, али и свим претходним, уз заједничку фотографију са терена.

Подсећамо, поред Азербејџана, Србија ће у оквиру квалификација за Европско првенство одмерити снаге са селекцијама Енглеске, Украјине, Северне Ирске и Луксембурга.