А селекција

ПРЕДСЕДНИК ДРАГАН ЏАЈИЋ И ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ЈОВАН ШУРБАТОВИЋ | ВАЖНА ПОБЕДА У КАУНАСУ (ВИДЕО)

11.09.2023.

 

После меча у Каунасу, своје импресије о свему оствареном, изнели су председник Драган Џајић и генерални секретар Јован Шурбатовић.

Председниче, стицајем околности ово се показала као најважнија утакмица у квалификацијама, где је било јако битно да се освоје три бода што смо и успели?
-Управо тако, била је веома важна а оно што је најважније, ви знате, а ја сам тако размишљао, кад су почеле квалификације  рекао сам да не смемо подценити ни једног противника, не смемо да верујемо да смо сигурни учесници Европског првенства, јер је свака утакмица за себе.  И овај је била посебна, јер смо дошли у ситуацију да је било бити или не бити и са те стране све честитке играчима и стручном штабу. Победа има  и психолшки утицај на играче,  донело им самопоуздање,  после оног пораза од Мађара – рекао је председник Драган Џајић.
Александар Митровић је још једном показао своје невероватне голгертерске капацитете?
-Јесте, он се доказује из године у годину и заиста је веома битан играч за нашу репрезентацију. Ја му само желим да буде здрав и да што дуже игра за репрезентацију. Још једном све честитке Митровићу, наравно свим играчима, али дати овако три гола на једној веома важној утакмици заиста је један, да не кажем подвиг, али јесте ремек дело.
Колико вам је драго да су сва три гола пала после продора и акција по левом крилу?
– Увек сам био мишљења да голови падају кад су добра крила и кад имате доброг центрафора, тако сам ја схватао фудбал, и у моје време се тако играло.  И ево видели сте, свака липта која је са стране дошла била је шанса за нашу репрезентацију и то се показало у овом тренутку да је добро. Наравно, могли би о томе да причамо дуго, али нема потребе за то, некад и не можете да пробијете по боковима да би дошла лопта до центрафора…  Оно што је најбитније и најважније, то је да смо у овом тренутку победили и да сад мирније можемо да гледамо на наставак квалификација – јасан је председник ФСС Драган Џајић.

И први оперативац ФСС Јован Шурбатовић не крије да је задовољан оствареним тријумфом у Каунасу.

-Видело се да су момци били мотивисани, добро су ушли у утакмицу. Имали су и неку специфичну припрему пред ову утакмицу, а несумњиво је да смо ми доста квалитетнија екипа, што су момци данас и показали на терену. Веома важна победа у правом моменту и добра позивница за наредне утакмице, мислим да још увек имамо велике шансе да завршимо чак можда и први у групи, али свакако да се пласирамо на Европско првенство у Немачкој, што је примарни задатак – јасан је Јован Шурбатовић.
Октобар је месец одлуке, по свему судећи сада су и Црногорци озбиљно у игри?
-Јесте, ја се надам пуном стадиону против Црне Горе,  мислим да ће та утакмица бити прави спектакл и надам се новој победи. Пре тога играмо са Мађарима и очекујем такође добар резултат.
Прилика је да се и обележи Тадићев јубилеј, против Литваније одиграо је 100. меч…
-Јесте, велика ствар, Тадићевих сто утакмица, обележићемо јубилеј на прави начин и надам се да ћемо прославити после и победу – истакао је Јован Шурбатовић.