А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ | ЛИТВАНИЈУ СМО МОРАЛИ ДА ПОБЕДИМО, И ЗБОГ ТАБЕЛЕ И ЗБОГ ЈАВНОСТИ И ЗБОГ НАС САМИХ (ВИДЕО)

11.09.2023.

Одлично издање Орлова у Каунасу, важна победа и снажна реакција играча после меча са Мађарском, много разлога да селектор Драган Стојковић буде задовољан сликом из Литваније

Селекторе то је та реакција, то је лек о коме сте говорили пре утакмице…

-Управо тако, наравно после пораза, увек је најважније да се реагује на прави начин, да постоји један заиста озбиљан приступ утакмици, јер данас ниједан противник није лак. Без обзира на победу која је веома важна, оно што мене задовољава то је реакција играча у том позитивном смислу, да су се борили, да су трчали, да су најозбиљније схватили своје обавезе и резултат свега тога је и победа коју смо наравно желели – рекао је селектор Стојковић.

Младеновићеви центаршутеви су оно што је толико недостајало, рецимо против Мађарске?

-Па ето размишљајући после Мађара, морао сам да повучем неке потезе везано за првих једанаест, мислим да је то одличан потез био и да је Младеновић, знајући његове квалитете, техничке изнад свега, тачност центаршута, показао да смо били у праву. Да смо са те стране могли очекивати да угрозимо гол, тако су и његова игра и његови центаршутеви  заиста били поклон за Митровића.

И неке ротације у последњој линији су се показале као пун погодак, иако морамо да избегавамо оне ситуације из финиша првог полувремена?

-Ја сам рекао да ће бити неких промена у тиму, другачијих тактичких захтева  и мислим да смо са те стране потпуно погодили. И да су играчи везано за композицију тима потпуно схватили улогу у тиму, тако да је и та задња линија претрпела неке корекције. Мислим да је цео тим деловао далеко, далеко боље, мирније, сигурније, доминантније и мислим да су то људи који су гледали утакмицу могли да примете – не оставља дилему селектор Србије.

На слатким сте мукама у шпицу, јер имате три феномална нападача, али делује да смо сигурнији и бољи кад играмо овако са једним?

– Све је искључиво из тактичких разлога, определили смо се за један систем где желите да у средини терена доминирате, да имате да тако кажем, једног играча више. Ценим, наравно веома, квалитете и Влаховића и Јовића у сваком случају, али сада је одлука била да почнемо са Митровићем у шпицу и са двојицом иза, то су били Тадић и Сергеј, мислим да је то био пун погодак.

И за крај, колико је битан тај интерни састанак који су играчи између себе одржали пре утакмице и погледали се у очи…

-Ми смо већ имали у Пазови један састанак после Мађара где ско указали на неке ствари, а данас после подне су пре нашег састанка и играчи сами сели, негде то је и мој предлог био да се погледају у очи, јер најбоље је то када између себе причају, да морају да схвате неке поруке које сам им дао а то је да без трчања, без мотивисаности, без борбености, сваки противник ће бити тежак. Једноставно, морате да парирате у том сегменту игре, на сваком делу терена, а онда ће исход доћи као резултат квалитета који поседујете и који имате, тако да ми је драго да су показали висок степен солидарности, јер ова утакмица данас, како год ми гледали, она је морала да се добије, морала да се добије и због табеле и због јавности и због нас самих, тако да смо на добром смо путу и то је најважније – закључио је селектор Драган Стојковић.