A selekcija

ORLOVI U JAPANU | IZJAVA SELEKTORA DRAGANA STOJKOVIĆA

11.06.2021.

Posle minimalnog poraza od Japana na Kirin kupu u Kobeu, selektor Dragan Stojković rekao je za sajt FSS da je video sve ono što se znalo i pre utakmice.

„Japan je mnogo bolji i brži tim, tehnički daleko dominantniji u odnosu na ovaj sastav naše reprezentacije i njihova pobeda je sasvim zaslužena. I ako me pitate kao trenera da li sam to očekivao, da, upravo sam tako nešto i očekivao. Da će biti dosta teška i zahtevna utakmica za naše igrače. Japanci su iskusni i uigrani, to se vidi na terenu. I da smo pobedili, isto bih vam rekao, ovaj poraz ne menja ništa u našim budućim planovima“.
Način na koji je Srbija primila gol govori o tome da je potrebno više treninga i više okupljanja da bi se uigrale neke varijante poput defanzivnog prekida.

„Upozoravali smo i u poluvremenu na šta treba obratiti posebnu pažnju. Taj jedan korner, devijacija lopte na drugu stativu, primili smo olako gol koji je Japancima u nastavku utakmice ulio dodatno samopuzdanje da krenu napred i da zaigraju kako žele. A sa druge strane, nama je bilo poprilično teško da ispratimo taj njihov ritam“.

Gledaocima pored TV ekrana pažnju je privukla selektorova reakcija posle promašaja Makarića u finišu prvog poluvremena.

„Pa jeste, iznervirao sam se jer sam znao da će doći do jedne, eventualno dve šanse za našu ekipu. Ne više. Nismo mogli u ovoj konstelaciji da budemo dominantni i meni je to apsolutno jasno, ne treba niko da brine previše zbog toga. I ta šansa kad se ukazala, jednostavno smo morali da je iskoristimo. Ali to je detalj koji ne menja puno toga. I da smo dali gol, pitanje je kako bi se utakmica završila“ – rekao je Stojković i dodao:

„Ja imam svoje mišljenje po pitanju mečeva prijateljskog karaktera. Mene oni ne zanimaju sa rezultatskog aspekta i to svi znaju. Ovo je nešto što smo morali da odradimo, u uslovima koji nam nikako nisu išli na ruku. Znate i samo da smo 10 dana bili zatvoreni u hotelu, bez izlaska napolje. Ne mogu od ovih momaka da tražim više i ne treba očekivati više. Dali su svoj maksimum i to je najvažnije. Želim da im se zahvalim što su prihvatili poziv i pošli sa nama u Japan, što su žrtvovali svoje godišnje odmore posle naporne sezone. To je svakako za pohvalu. A niti sam tražio nešto posebno, niti sam očekivao nešto posebno. Videli smo dosta toga na treninzima i na utakmicama, u svakom slučaju dva lepa testa, ali ono što mene zanima i o čemu ja razmišljam, to je 4. septembar“.