A selekcija

ORLOVI U JAPANU | STEFAN MITROVIĆ I MARKO GRUJIĆ

11.06.2021.

Kapiten Stefan Mitrović ne krije da su mečevi sa Jamajkom i Japanom bili dobro iskustvo za veliki broj debitanata, uzgred ističe i lako primljen gol u duelu sa domaćinom…

„Šteta zbog poraza, moramo da učimo na greškama zato što na ozbiljnom nivou ne smemo da primamo ovako jeftine golove. Pričali smo mnogo, dosta smo se obazirali na taj prekid, ali opet primimo jeftin gol i to ne sme da nam se dešava u takmičarskim utakmicama.  Mnogi momci su bili prvi put ovde, mislim da su posle svega videli gde treba da napreduju, kao i  cela ekipa. Ostaje nam da se sad odmorimo od naporne sezone, u septembru će se vratiti dosta igrača koji su odsustvovali zbog povreda ili teške sezone. Uglavnom, treba izvući pouke iz svega, prvi put smo igrali u ovom sastavu, ali i pored toga odigrali smo jednu dobru utakmicu, takmičarsku , šteta što smo izgubili“

Mitrović ističe da se nadao da ćemo posle dve lepe prilike u prvom delu meča, imati šanse i u nastavku…

„Pa jesam  defitinitvno, nadao sam se, zato što smo u tom defanzivnom bloku bili sasvim solidni, međutim falio nam je taj nastavak igre u trećoj zoni, izgubili smo prelako lopte i to je nešto na čemu treba da radimo“.

Počinje Prvenstvo Evrope,  nas nema, pratićemo ga preko TV-a,  za koga će navijati prvotimac Strazbura, da li su to Francuzi?

„Mislim da su oni favoriti. Da, navijaću za njih zato što igram u toj zemlji, pa bilo bi lepo da u zemlji u kojoj igram da ta selekcija postane i evropski prvak, zato što su Francuzi već i svetski prvaci. Mi nažalost nismo tamo, ostaje velika žal  i mislim da tek sada shvatamo šta smo propustili, ali dobro, uveren sam da nam je to samo motiv da u kvalifikacijama za svetsko budemo pravi i da se plasiramo za završni turnir“ ne ostavlja dilemu Stefan Mitrović.

I Marko Grujić je izneo svoje utiske posle meča sa Japanom…

„Znali smo da nas očekuje teška utakmica, Japanci su poznati po tome što su vrlo brzi, agilni i vole da imaju posed, tako je bilo i sada. Imali smo situaciju u prvom poluvremenu da bolje  reagujemo,  kao i Joveljićev udarac koji je bio levom nogom… Znamo svi da smo došli u dosta izmenjenom sastavu, oni su opet u jeku kvalifikacija, nismo uspeli da pobedimo.

U timu je bilo dosta praktično debitanata…

„Da, mladi momci su dobili šansu da osete draž igranja u najačoj reprezentaciji  i videli smo na ovakvim utakmicama da ozbiljan fudbal zahteva dosta ritma, dosta trčanja. Japanci su baš to i pokazali večeras, nama ostaje da se spremimo što bolje za septembar.

Gol iz prekida…

„Znali smo da Japanci uglavnom igraju na prvu stativu, ja sam bio taj koji je u prvom poluvremenu obavljao tu poziciju, u drugom se nešto izmenilo i nismo uspeli da odradimo kako treba…Svakako da smo imali visinsku prednost u odnosu na Japance koji nisu poznati kao najbolji skakači, ali eto primili smo nažalost taj gol i moramo da naučimo nešto iz te greške“  rekao je Marko Grujić.