A selekcija

ORLOVI U JAPANU | SRBIJI PRVA PRILIKA, DOMAĆINU GOL

11.06.2021.

STRELCI: 1:0 Ito 48. Stadion u Kobeu. Sudija: Ahmed Eisa Mohamed (UAE). Žuti kartoni: Joveljić, Pavlović (Srbija).

SRBIJA: Rajković, Spajić, S. Mitrović (72.Čestić), Pavlović, N.Jović (57.Gavrić), Gudelj, Maksimović (78.Ilić), Terzić, Grujić (46.Petković), Joveljić, Makarić (46.Vulić).

JAPAN: Gonda, Taniguči, Muroja (65.Jamane), Ueda, Nagatomo (83.Ogava), Morita, Hašimoto (46.Kavabe), Furuhaši (46.Onaivu), Minamino (83.Haraguči), Ito (76.Asano), Kamada.

Reprezentacija Srbije, istina bez velikog broja standardnih igrača, izgubila je u  meču Kirin kupa u Kobeu od Japana – 1:0 (0:0). Selektor Dragan Stojković iskoristio je priliku da u dva meča u Zemlji izlazećeg sunca (prvi meč sa Jamajkom 1:1), pruži priliku mnogim igračima koji su praktično debitovali za nacionalni tim.

Videli smo dobro prvo poluvreme Orlova, možda i propuštenu priliku da se na odmor ode sa vrednim minimalcem. Nije bilo mnogo prilika, praktično prvi šut u okvir gola videli smo u 34. minutu, kada je Rajković bez većih problema ukrotio pokušaj Ita. S druge strane lep pokušaj imao je Joveljić, a definitivno jedinu pravu, rekli bismo stopostotnu priliku, u prvom delu susreta, imao je Makarić. Spajić je prekinuo jednu akciju Japana i poslao upotrebljivu loptu do najboljeg strelca Superlige Srbije, usledio je udarac, ali bez opasnosti po mrežu Gonda. Bila je to zaista dobra šansa u pravo vreme.

U nastavku meča selektor Stojković uveo je u igru Petkovića i Vulića, a posle kornera s desne strane, Japan je došao u vođstvo. Neko je glavom uputio loptu na drugu stativu gde se našao Ito i sproveo je u mrežu. Nekoliko minuta kasnije, na talasu postignutog gola, domaćin je ponovo ugrozio Rajkovića, Kavada se našao iznenada u dobroj prilici, ali rezultat je ostao nepromenjen. Brzo smo uspostavili ravnotežu, imali kontrolu igre, ali osetilo se u igri odsustvo onih standardnih igrača, pre svega u ofanzivi, napadača. Japan je s druge strane vrebao priliku iz kontra napada, igrao se 67. minut kada su iz jedne brze akcije postigli gol koji je poništen zbog ofsajda. Poverenje selektora Stojkovića dobili su još Gavrić, Čestić i Ilić, ali  rezultat se do kraja meča nije menjao. Najbliži golu bio je bivši napadač Partizana, Asano, ali Rajković je dobro reagovao u  situaciji „jedan na jedan“.

Link sa slikama uz potpis Foto:FSS https://disk.yandex.com/d/e6AeXg6lJS-s1w