U 21

“ORLIĆI” POČELI PRIPREME ZA EP U POLJSKOJ

01.06.2017.

Nenad Lalatović: Ne želim da se opterećujemo medaljom, najvažnije da se prođe grupa

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a selektor Nenad Lalatović je naglasio da ne želi da opterećuje igrače osvajanjem medalje, kao i da je najvažnije da se prođe grupa.

-Ne želim da opterećujem igrače zlatnom medaljom ili bilo kojom drugom, najbitnije je da se prođe grupa i najbitnija je prva utakmica protiv Portugala. Treba biti realan i spustiti loptu i do prvenstva raditi u miru- rekao je Nenad Lalatović.

Mlada reprezentacija Srbije igraće u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a rivali će joj biti Portugal (17. juna), Makedonija (20. juna) i Španija (23. juna).

-Napravili smo jako dobru analizu. Mi smo u najtežoj grupi. Selekcija Portugala nije izgubila dve i po godine, pokazali su da su sjajna ekipa. Zatim Makedonija koja je eliminisala Francusku i tu su pokazali kvalitet, niko ne sme da ih potceni, a o Španiji ne treba trošiti reči. Ali, koliko oni imaju dobre igrače, imamo i mi. Ne bojimo se nikoga, u timu imamo bivše evropske i svetske šampione.


Na okupljanu na stadiona Zemuna pojavilo se 15 reprezentativaca, dok će se ostali timu priključiti 4. juna, jer su zbog kasnijeg završetka sezone dobili slobodno, a Saša Lukić i Mijat Gaćinović će zbog obaveza u A reprezentaciji doći dirketno u Poljsku, gde mladi putuju 7. juna.

-Neko je igrao više, neko manje. Radićemo na podizanju forme svih igrača do prvenstva.

Fudbalski klub Lacio zabranio je Sergeju Milinkoviću-Saviću da nastupa na Evropskom prvenstvu, jer takmičenje nije u zvaničnom kalendaru UEFA.

-Izostanak Milinković-Savića, koga izuzetno cenim i koji je jako dobar igrač, veliki je hendikep za nas. On je jedan od najtraženijih mladih igrača Evrope. Jako dobro je što je došao da podrži reprezentativce, ali moramo sada da se okrenemo ka drugima koji će igrati umesto njega. Verujem da će nadoknaditi njegov izostanak i da se to neće osetiti – rekao je selektor mlade reprezentacije.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna, a Srbija će utakmice grupne faze igrati u Bidgošću.