Arhiva

ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SKUPŠTINE FSS

27.08.2017.

Delegati jednoglasno usvojili novi Statut Fudbalskog saveza Srbije,na sednici IOFSS Partizanu pomoć za reflektore, Crvenoj zvezdi za obnovu terena

 

U Sportskom centru FSS održana je četvrta sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije 25 saziva za mandatni period 2016 – 2020. kojom je predsedavao predsednik Slaviša Kokeza.
Skupštini je prisustvovalo 83 delegata, a najvažnija tačka dnevnog reda odnosila se na usvajanje novog Statuta Fudbalskog saveza Srbije.Posle javne rasprave koja je trajala mesec dana, pristiglih sugestija i primedbi od strane članova fudbalske organizacije, predlog novog Statuta se našao pred članovima Skupštine. Posle usvajanja deset amandmana na predlog Statuta FSS delegati su jednoglasno usvojili i novi Statut Fudbalskog saveza Srbije.
Skupština FSS po novom Statutu imaće manji broj članova, uostalom kao i Izvršni odbor FSS, sve zbog bolje operativnosti, a novina je da je uvedena i institucija zamenika predsednika.Usvojen je i novi Poslovnik o radu Skupštine FSS.

Po završetku Skupštine održana je sednica Izvršnog odbora FSS kojom je predsedavao predsednik Slaviša Kokeza. Čelni ljudi Fudbalskog saveza doneli su odluku da FSS donacijom pomogne Partizanu kako bi osvetljenje u Humskoj bilo po standardima i zahtevima UEFA , kao i da se izdvoje sredstva koja će pomoći Crvenoj zvezdi da stadion „Rajko Mitić“ dobije kvalitetnu travnatu podlogu.