Arhiva

"ORLOVI" NA OKUPU,U MISLIMA PRVO MOLDAVIJA

28.08.2017.

Najbolja reprezentacija Srbije počela pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Moldavije i Republike Irske, selektor Muslin pozvao i Zorana Tošića
Ostala su nam još četiri koraka do plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji, četiri velika i važna ispita, a dva u septembru, protiv Moldavije u Beogradu i Republike Irske u Dablinu

Pripreme za ove mečeve počele su danas u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a u svom prvom obraćanju selektor Slavoljub Muslin upoznao je veliki broj novinara sa jednim pozivom koji nije iznenađenje…
-Zoran Tošić je pronašao klub i priključiće nam se posle promocije u Partizanu. Ranije ga nisam pozvao jer nije imao klub, sada ga je našao i biće deo ekipe kao i do sada – rekao je selektor za dugogodišnjeg reprezentativca.
Prvi duel je sa Moldavijom, 2. septembra na travi stadiona u Humskoj (18,00) .
-I držimo se principa da je prva utamica najvažnija. Razmišljamo sada samo o tom meču, jer svi znamo da su, uslovno, unapred dobijeni mečevi najteži. Tamo smo pobedili ubedljivo, ali u prvih 15 minuta smo imali malih problema. Koncentracija i mobilnost moraju biti maksimalni – jasan je Slavoljub Muslin.

Selektor ne krije da je zadovoljan formom igrača…
-Oni koji igraju manje daju golove i u dobroj su formi. U odnosu na prethodna okupljanja više je onih koji igraju u svojim klubovima i to je pozitivna stvar. Vladimi Stojković nije samo juče dobro branio nego i protiv Videotona, u odličnoj je formi s obzirom da nije imao klub, ali je posebno trenirao. Pratio sam ga, bili smo u kontaktu, samo mu je falilo da potpiše i da igra zvanične utakmice za neki klub.M itrović svaki put kad ulazi u igru daje golove. Meni je važno kako će igrati kod nas. Zadovoljan sam kako igra, kako trenira i kako je motivisan i svaki put.
A znamo svi, u skoro svakoj utakmici postigne gol. Ljajić takođe postiže golove u Torinu, zato je i dobio poziv, mislimo da je dobar momenat da ga zovemo i da je zaslužio.

Selektor je na kraju rekao da se nada lepom ambijentu u Humskoj i velikoj podrđci sa tribina…
-S obzirom na dobre rezultat našeg klupskog fudbala i plasman u Ligu Evropa siguran sam da će se pozitivna atmosfera koja se stvorila pomoći da stadion bude pun – rekao je Slavoljub Muslin.