Arhiva

ODLUKE ODBORA ZA HITNA PITANJA

18.02.2017.

Milan Obradović i Perica Ognjenović selektori omladinske i kadetske reprezentacije

Odlukom Odbora za hitna pitanja FSS postavljeni su novi selektori omladinske (generacija 1998.) i kadetske reprezentacije Srbije (generacija 2000.). Poverenje su dobili bivši reprezentativci Milan Obradović i Perica Ognjenović. Nekada istaknuti igrač Obilića, Lokomotive iz Moskve, Borusije iz Menhengledbaha, Metalista iz Harkova, Partizana…a zatim trener sa poslednjim angažmanom u slovenačkom prvoligašu Kopru, Milan Obradović preuzeće brigu o omladinskoj selekciji pred kojom je izazov u elit rundi kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Gruziji (2-15.jul 2017.). Rivali Srbije biće domaćin turnira Nemačka, odnosno Slovačka i Kipar.
I novog selektora kadetske selekcije, nekada učesnika SP u Francuskoj, igrača Crvene zvezde, madridskog Reala, kijevskog Dinama, Kajzerslauterna… Pericu Ognjenovića očekuje završna runda kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj (3-19. maj). Rivali generaciji za koju nastupaju talentovani Stuparević, Đerlek, Vidosavljević, Bosić i drugovi, biće domaćin turnira Škotska, a rivali su još Švajcarska i Crna Gora. Elit runda kvalifikacija za kadete igra se od 17.do 22. marta 2017. godine.
Odbor za hitna pitanja FSS doneo je odluku o domaćinstvu finala Kupa Srbije u futsalu koje će biti održano 10. maja u niškoj dvorani Čair. Takođe, Odbor za hitna pitanja FSS dobio je novog člana, sada već bivšeg potpredsednika FSS, Branka Stojakovića.