Arhiva

ODLUKE ODBORA ZA HITNA PITANJA FSS

20.03.2017.

U Superligi od naredne sezone četiri strana igrača

 

Odbor za hitna pitanja FSS na današnjoj sednici, a na inicijativu predsednika FSS Slaviše Kokeze, doneo je odluku o smanjenju broja stranih igrača u Superligi sa šest na četiri. U Prvoj ligi Srbije maksimalan broj stranih igrača je dva, a u Superligi za žene i Prvoj futsal ligi četiri.Ova odluka važiće od takmičarske sezone 2017/2018.
Odbor za hitna pitanja FSS je razmatrajući aktuelno stanje doneo zaključke sa predlozima mera za unapređenje srpskog fudbala:
-Da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super i Prve lige Srbije u skladu sa preporukama Sudijske komisije UEFA.
-Da se smanji broj delegata Super i Prve lige Srbije i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.
– Da se izvrše odgovarajuće izmene i dopune disciplinskog pravilnika FSS u smislu uvođenja disciplinske odgovornosti klubova po osnovu neispunjavanja finansijskih obaveza prema FSS.
-Da se uveća minimalni broj igrača koji nastupaju u reprezentativnim selekcijama FSS sa dva na četiri kao razlog za odlaganje prvenstvenih mečeva Prve lige Srbije.
-Da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Super i Prve lige Srbije da se prvenstvene utakmice ubuduće odigravaju i petkom i ponedeljkom. I to tako što će se jedna utakmica Superlige igrati petkom, a utakmice Prve lige Srbije po jedna petkom i ponedeljkom,a sve u cilju povećanja broja gledalaca na fudbalskim stadionima. Odbor je zadužio stručnu službu FSS da sve stavove i zaključke ugradi u odgovarajuće propise i dokumenta za takmičarsku sezonu 2017/2018.

Odbor za hitna pitanja FSS doneo je odluku da se finalna utakmica Kupa Srbije za muškarce odigra na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, 27. maja 2017. godine.