Архива

ОДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС

20.03.2017.

У Суперлиги од наредне сезоне четири страна играча

 

Одбор за хитна питања ФСС на данашњој седници, а на иницијативу председника ФСС Славише Кокезе, донео је одлуку о смањењу броја страних играча у Суперлиги са шест на четири. У Првој лиги Србије максималан број страних играча је два, а у Суперлиги за жене и Првој футсал лиги четири.Ова одлука важиће од такмичарске сезоне 2017/2018.
Одбор за хитна питања ФСС је разматрајући актуелно стање донео закључке са предлозима мера за унапређење српског фудбала:
-Да се смањи број главних и помоћних судија Супер и Прве лиге Србије у складу са препорукама Судијске комисије УЕФА.
-Да се смањи број делегата Супер и Прве лиге Србије и уведе обавезно полагање стручног испита у циљу квалитетнијег надзора на утакмицама.
– Да се изврше одговарајуће измене и допуне дисциплинског правилника ФСС у смислу увођења дисциплинске одговорности клубова по основу неиспуњавања финансијских обавеза према ФСС.
-Да се увећа минимални број играча који наступају у репрезентативним селекцијама ФСС са два на четири као разлог за одлагање првенствених мечева Прве лиге Србије.
-Да се да препорука органима који управљају такмичењима Супер и Прве лиге Србије да се првенствене утакмице убудуће одигравају и петком и понедељком. И то тако што ће се једна утакмица Суперлиге играти петком, а утакмице Прве лиге Србије по једна петком и понедељком,а све у циљу повећања броја гледалаца на фудбалским стадионима. Одбор је задужио стручну службу ФСС да све ставове и закључке угради у одговарајуће прописе и документа за такмичарску сезону 2017/2018.

Одбор за хитна питања ФСС донео је одлуку да се финална утакмица Купа Србије за мушкарце одигра на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду, 27. маја 2017. године.