NOVI FUTSAL SPEKTAKL U ŠAPCU, IRAN PONOVO BOLJI, ALI SRBIJA MOŽE I SA NAJBOLJIMA (VIDEO)

05.02.2019.

U atmosferi koju će Šabac da pamti, najbolja futsal reprezentacija Srbije poražena je u proveri protiv Irana posle velike borbe i neizvesnosti do poslednjeg sudijinog zvižduka.

STRELCI:0:1 Rajčević (autogol) 3, 0:2 Hasanzadeh 10, 1:2 Tomić 13, 17 kazneni udarac za Srbiju,šutirao Rajčević, odbranio M.Mohamadi, 1:3 Tajebi 19, 1:4 Tajebi 24, 2:4 Ramić 27, 3:4 Hasanzadeh (autgol) 39. Dvorana u Šapcu. Sudije: Vladan Radulović, Nebojša Panić (Srbija), Ali Hafizi (Iran).

SRBIJA: Aksentijević, Rašić, Tomić, Pršić, Rajčević.Vulić, Petrov, Vesić, Ramić, Lazarević, Vukadinović, Simić, Stojković, Radovanović.

IRAN:S.Mohamadi, Ahmadi, Sangsefidi, Hasanzadeh, Tajebi.M.Mohamadi, Ganzarbade, Nasrolazed, Oruji, Abasi, Pojur, Šahari, Oladžobad, Azimi.

 

Bio je ovo drugi meč istih rivala u samo dva dana, a slika koja ostaje u sećanju svakako su pune tribine hala u Loznici i Šapcu. I veoma kvalitetne predstave selekcija koje imaju veliki rejting na svetskoj futsal sceni. Izabranicima selektora Gorana Ivančića ovi dueli poslužili su kao dobra priprema za start u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, jer Iran je zvanično šampion Azije, ali i trećeplasirana selekcija sa poslednjeg Svetskog kupa u futsalu.

Iran je dobro ušao u meč i malo srećno, posle autogola, došao u rano vođstvo. Srbija je izvratila kvalitetom, velikom borbom, a uz malo sreće i ishod je mogao biti povoljniji. Bez obzira, u dva dana videli smo praznih futsala u dva grada, a pred Srbijom je novi spektak u aprilu kada nam u goste dolazi višestruki prvak sveta, reprezentacija Brazila. Beograd i Niš biće evropski centar futsala u tim danima.