NEVENA DAMJANOVIĆ I DINA BLAGOJEVIĆ: IMAMO KVALITET, PREDSTAVIĆEMO SRBIJU NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN

30.04.2021.

Ženska „A” reprezentacija Srbije danas je saznala protivnike u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje se 2023. godine održava u Australiji i na Novom Zelandu. Voljom žreba u Nionu, naše devojke će igrati u grupi H sa Nemačkom, Portugalom, Izraelom, Turskom i Bugarskom.

Tim povodom, razgovarali smo sa reprezentativkama naše zemlje, Nevenom Damjanović i Dinom Blagojević.

„Pred nama je veliki izazov. Nemačka je jedna od reprezentacija koja svojim kvalitetom već dugo godina dominira u fudbalu, tako da su sa pravom veliki favoriti u našoj grupi, ali se mi nećemo predati i daćemo sve od sebe da se plasiramo na Svetsko prvenstvo.

Izdvojila bih i selekciju Portugala, koja iz godine u godinu podiže nivo igre i ima puno kvalitetnih igračicama u svojim redovima. Svakako, u kvalifikacijama se ne sme potceniti nijedan protivnik, svaka utakmica je od velike važnosti i nema unapred upisanih bodova.

Iako imamo dosta mladih devojaka u našoj reprezentaciji, mislim da smo dosta iskusnije izašle iz prošlih kvalifikacija. Na poslednjih poslednjih par utakmica smo pokazale da posedujemo ogroman talenat i kvalitet.”

Nevena je kapiten Sportinga i u kontinuitetu pruža fantastične partije u lisabonskom klubu.

„U Sportingu nastupam već treću godinu zaredom i u mom timu jedanaest devojaka nastupa za reprezentaciju Portugala, a sa dosta drugih devojaka iz njihove reprezentacije sam se susretala na ligaškim utakmicama. Svakako će biti jako interesantan duel protiv njih, zato što imamo sličan stil igre“, zaključila je Nevena Damjanović.

Dina Blagojević ne krije zadovoljstvo posle održanog žreba…

„Moram da priznam da sam zadovoljna današnjim žrebom. Grupa nije nimalo laka, ali smo svesne svojih kvaliteta i znamo koliko možemo. Susrećemo se se sa jednom od najboljih reprezentacija na svetu. Nemačka je uspela dva puta da osvoji Svetsko prvenstvo, a čak osam puta da bude šampion Evrope, tako da su su definitvno favoriti u grupi, ali duele sa njima sa nestrpljenjem iščekujemo kako bismo pokazale šta umemo.”

Može li Srbija do Australije i Novog Zelanda?

„Između Portugala i Srbije vodiće se direktna borba za drugo mesto u grupi i baraž. Do sada nismo imali prilike da igramo protiv njih, ali znamo koliko mogu da budu nezgodni.

Naša ekipa je dosta sazrela u poslednjih godinu dana, kako fudbalski tako i mentalno. Pripremamo se korak po korak. Svaka utakmica je bitna i može da bude krucijalna za plasman na Mundijal.”

Dina je nedavno potpisala dvogodišnji ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena i napravila još jedan veliki korak u svojoj karijeri.

„Uzbuđena sam zbog činjenice da ću od naredne sezone nastupati za Bajer Leverkuzen. Mislim da je to korak u pravom smeru za moju karijeru. Radujem se i ponovnom igranju rame uz rame sa Milenom Nikolić. Nas dve se jako dobro poznajemo i verujem da ćemo uživati igrajući zajedno. Leverkuzen je ove sezone pokazao pravu fudbalsku lepotu i umeće, a ja se nadam da će naredne biti još bolje”, istakla je Dina Blagojević.