НЕВЕНА ДАМЈАНОВИЋ И ДИНА БЛАГОЈЕВИЋ: ИМАМО КВАЛИТЕТ, ПРЕДСТАВИЋЕМО СРБИЈУ НА НАЈБОЉИ МОГУЋИ НАЧИН

30.04.2021.

Женска „А” репрезентација Србије данас је сазнала противнике у квалификацијама за Светско првенство, које се 2023. године одржава у Аустралији и на Новом Зеланду. Вољом жреба у Ниону, наше девојке ће играти у групи Х са Немачком, Португалом, Израелом, Турском и Бугарском.

Тим поводом, разговарали смо са репрезентативкама наше земље, Невеном Дамјановић и Дином Благојевић.

„Пред нама је велики изазов. Немачка је једна од репрезентација која својим квалитетом већ дуго година доминира у фудбалу, тако да су са правом велики фаворити у нашој групи, али се ми нећемо предати и даћемо све од себе да се пласирамо на Светско првенство.

Издвојила бих и селекцију Португала, која из године у годину подиже ниво игре и има пуно квалитетних играчицама у својим редовима. Свакако, у квалификацијама се не сме потценити ниједан противник, свака утакмица је од велике важности и нема унапред уписаних бодова.

Иако имамо доста младих девојака у нашој репрезентацији, мислим да смо доста искусније изашле из прошлих квалификација. На последњих последњих пар утакмица смо показале да поседујемо огроман таленат и квалитет.”

Невена је капитен Спортинга и у континуитету пружа фантастичне партије у лисабонском клубу.

„У Спортингу наступам већ трећу годину заредом и у мом тиму једанаест девојака наступа за репрезентацију Португала, а са доста других девојака из њихове репрезентације сам се сусретала на лигашким утакмицама. Свакако ће бити јако интересантан дуел против њих, зато што имамо сличан стил игре“, закључила је Невена Дамјановић.

Дина Благојевић не крије задовољство после одржаног жреба…

„Морам да признам да сам задовољна данашњим жребом. Група није нимало лака, али смо свесне својих квалитета и знамо колико можемо. Сусрећемо се се са једном од најбољих репрезентација на свету. Немачка је успела два пута да освоји Светско првенство, а чак осам пута да буде шампион Европе, тако да су су дефинитвно фаворити у групи, али дуеле са њима са нестрпљењем ишчекујемо како бисмо показале шта умемо.”

Може ли Србија до Аустралије и Новог Зеланда?

„Између Португала и Србије водиће се директна борба за друго место у групи и бараж. До сада нисмо имали прилике да играмо против њих, али знамо колико могу да буду незгодни.

Наша екипа је доста сазрела у последњих годину дана, како фудбалски тако и ментално. Припремамо се корак по корак. Свака утакмица је битна и може да буде круцијална за пласман на Мундијал.”

Дина је недавно потписала двогодишњи уговор са Бајером из Леверкузена и направила још један велики корак у својој каријери.

„Узбуђена сам због чињенице да ћу од наредне сезоне наступати за Бајер Леверкузен. Мислим да је то корак у правом смеру за моју каријеру. Радујем се и поновном игрању раме уз раме са Миленом Николић. Нас две се јако добро познајемо и верујем да ћемо уживати играјући заједно. Леверкузен је ове сезоне показао праву фудбалску лепоту и умеће, а ја се надам да ће наредне бити још боље”, истакла је Дина Благојевић.