МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И ФСС УЗ ПОДРШКУ АМБАСАДЕ НЕМАЧКЕ | НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА "ПОДРЖИ ОРЛОВЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ!"

22.05.2024.

Министарство просвете и Фудбалски савез Србије, уз подршку Амбасаде Савезне Републике Немачке, у циљу подршке фудбалској репрезентацији Србије на Европском првенству у Немачкој и промоције спортских вредности међу ученицима основних школа, организују наградни конкурс под називом „Подржи Орлове на Европском првенству!

Право учешћа

Право учешћа на Конкурсу имају ученици јавних и приватних основних школа које остварују национални програм за узраст од петог до осмог разреда, као и страних установа на територији Републике Србије које остварују програм за узраст од петог до осмог разреда.

Услови за учешће и категорије

Услов за учешће на Конкурсу стичу ученици који доставе рад на тему ”Подржи Орлове на Европском првенству!“ у једној од следеће три категорије:

  1. Ликовна култура – израда ликовних радова у А3 формату у техници по избору;
  2. Графичка култура – израда online дизајнерских радова употребом апликације или компјутерског програма у формату по избору, односно дизајнерских радова уз употребу одговарајућих дигиталних алата;
  1. Одржива култура – израда радова од материјала који се могу рециклирати као што су пластика, конзерве, све врсте хартија у формату по жељи на подлози од папира или картона.

Обавезни елементи у све три категорије: симболи фудбалске репрезентације Србије и Републике Србије, симболи УЕФА Европског првенства и симболи Савезне Републике Немачке. Дозвољено је користити ликове репрезентативаца  Србије, као и селектора националног тима.

Учесник може учествовати на Конкурсу са само једним радом. Креиран индивидуални рад не сме бити преузет са интернета и не сме кршити ауторско право, односно право интелектуалне својине или неко сродно право другог лица.

Рокови и процедура за достављање радова

Учесници конкурса ће у периоду до 3.6.2024. године, предавати наставнику предметне наставе кога одреди школа:

  • готове радове (на полеђини рада навести име и презиме ученика, разред и одељење, место и назив школе коју похађа и контакт телефон) и
  • обавезну сагласност родитеља или другог законског заступника детета, писану на полеђини рада, да се подаци достављени приликом конкурисања користе за потребе реализације Конкурса.

За радове у категорији Графичка култура, радови могу бити достављени у дигиталном формату, на одговарајућем носачу меморије (USB и слично), уз приложене наведене податке о ученику и школи и обавезну сагласност у папирној форми.

Наставници врше одабир до 10 најбољих радова и најкасније до 6.6.2024. године достављају их надлежној школској управи, са назнаком:

За наградни конкурс: „Подржи Орлове на Европском првенству!

Након извршене селекције свака школска управа врши избор до 10 најбољих радова и најкасније до 13.6.2024. године, са истом назнаком, доставља их Фудбалском савезу Србије, на адресу:

Фудбалски савез Србије

Теразије 3/VIII

11000 Београд

Министарство просвете и Фудбалски савез Србије, уз подршку Амбасаде Савезне Републике Немачке, врше одабир најбоља 24 радa, чији аутори ће бити награђени поклонима Фудбалског савеза Србије.

Радови се не враћају подносиоцу, а неблаговремени, радови са непотпуним  подацима и радови који нису достављени према описаној процедури, неће бити  узети у разматрање.

За сва питања заинтересовани се могу обратити електронском поштом на адресу: [email protected]