Вести

U17 EURO | ТРЕНИНГ ”ОРЛИЋА” ПРЕД УТАКМИЦУ ПРОТИВ КИПРА, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ЈОВАНА ДАМЈАНОВИЋА И ВЕЉКА МИЛОСАВЉЕВИЋА

22.05.2024.


Након велике победе над Украјином на отварању U-17 Европског првенства на Кипру, ”Орлићи” се спремају за други меч, подједнако важан, који ће одиграти 23. маја у Ларнаци на стадиону ”Антонис Пападопулос” од 20.30 (по локалном времену). Након тренинга опоравка, изабраници селектора Јована Дамјановића вратили су се у пун ритам, а момцима који су извојевали важна три бода у понедељак придружили су се и играчи који због повреде или жутих картона нису имали право наступа.

Селектор је задовољан учињеним, уз констатацију да има простора за напредак након уводног меча:

”Јучерашњи дан смо искористили да анализирамо утакмицу, извучемо поуке и видимо шта је било добро, а шта лоше. Спремамо се за сутра и меч са домаћином турнира. Имали смо тренинг опоравка, док су сада у конкуренцији и играчи који су били повређени или имали жуте картоне. Јако нам је важно да победимо, не само због резултата, већ и како бисмо подигли ниво игре. Знамо ствари у којима можемо бити бољи, има простора за напредак”, рекао је селектор Дамјановић.

Кипар као домаћин има велику подршку, на њиховом првом мечу против Чешке било је присутно близу 6.000 гледалаца, а слична посета се очекује и против нашег тима:

”Сигурно да ће испуњен стадион и то ће бити права мотивација за наше играче. Једноставно, због тога су почели да играју фудбал, да играју у лепом амбијенту. Ја се надам да ће они искористити ове моменте сада, па да касније кроз каријеру играју на стадионима где има доста публике, јер је то она права драж фудбала”, додао је селектор.

Вељко Милосављевић изнео је такође своја очекивања пред други меч ”Орлића” на Европском првенству:

”Против Украјине смо изгледали добро, посебно у том првом полувремену. У другом смо играли дефанзивније, издржали притисак и заслужено славили. Желео бих да похвалим целу екипу, јер смо се држали заједно! Желимо да против Кипра започнемо меч као против Украјине, даћемо све од себе да ту утакмицу победимо и прођемо групу. Пријаће нам добра атмосфера, то јесу њихови навијачи, али сигуран сам да ћемо ми уживати на терену. Не смемо да се опуштамо ни у једном тренутку”, изјавио је Милосављевић.