Vesti

U17 EURO | TRENING ”ORLIĆA” PRED UTAKMICU PROTIV KIPRA, IZJAVE SELEKTORA JOVANA DAMJANOVIĆA I VELJKA MILOSAVLJEVIĆA

22.05.2024.


Nakon velike pobede nad Ukrajinom na otvaranju U-17 Evropskog prvenstva na Kipru, ”Orlići” se spremaju za drugi meč, podjednako važan, koji će odigrati 23. maja u Larnaci na stadionu ”Antonis Papadopulos” od 20.30 (po lokalnom vremenu). Nakon treninga oporavka, izabranici selektora Jovana Damjanovića vratili su se u pun ritam, a momcima koji su izvojevali važna tri boda u ponedeljak pridružili su se i igrači koji zbog povrede ili žutih kartona nisu imali pravo nastupa.

Selektor je zadovoljan učinjenim, uz konstataciju da ima prostora za napredak nakon uvodnog meča:

”Jučerašnji dan smo iskoristili da analiziramo utakmicu, izvučemo pouke i vidimo šta je bilo dobro, a šta loše. Spremamo se za sutra i meč sa domaćinom turnira. Imali smo trening oporavka, dok su sada u konkurenciji i igrači koji su bili povređeni ili imali žute kartone. Jako nam je važno da pobedimo, ne samo zbog rezultata, već i kako bismo podigli nivo igre. Znamo stvari u kojima možemo biti bolji, ima prostora za napredak”, rekao je selektor Damjanović.

Kipar kao domaćin ima veliku podršku, na njihovom prvom meču protiv Češke bilo je prisutno blizu 6.000 gledalaca, a slična poseta se očekuje i protiv našeg tima:

”Sigurno da će ispunjen stadion i to će biti prava motivacija za naše igrače. Jednostavno, zbog toga su počeli da igraju fudbal, da igraju u lepom ambijentu. Ja se nadam da će oni iskoristiti ove momente sada, pa da kasnije kroz karijeru igraju na stadionima gde ima dosta publike, jer je to ona prava draž fudbala”, dodao je selektor.

Veljko Milosavljević izneo je takođe svoja očekivanja pred drugi meč ”Orlića” na Evropskom prvenstvu:

”Protiv Ukrajine smo izgledali dobro, posebno u tom prvom poluvremenu. U drugom smo igrali defanzivnije, izdržali pritisak i zasluženo slavili. Želeo bih da pohvalim celu ekipu, jer smo se držali zajedno! Želimo da protiv Kipra započnemo meč kao protiv Ukrajine, daćemo sve od sebe da tu utakmicu pobedimo i prođemo grupu. Prijaće nam dobra atmosfera, to jesu njihovi navijači, ali siguran sam da ćemo mi uživati na terenu. Ne smemo da se opuštamo ni u jednom trenutku”, izjavio je Milosavljević.