Vesti

U19 "FUTSAL WEEK" U POREČU | PORAZ OD HRVATA, POBEDA PROTIV ČEŠKE, ZA PLASMAN OD 4. DO 6. MESTA PROTIV UKRAJINE I POLJSKE

22.06.2024.

Pobeda i poraz, epilog omladinske futsal selekcije Srbije (U19) na turniru „FUTSAL WEEK“ u Poreču. U prvom meču izabranici selektora Marka Gavrilovića poraženi su od Hrvatske – 2:3 (1:2), a drugog dana turnira bili su bolji od vršnjaka iz Češke – 2:1 (2:0). Slede dva meča za plasman od 4. do 6. mesta, najpre sa Ukrajinom, a zatim sa Poljskom.

Protiv Hrvatske strelci za Srbiju bili su David Mušović i Nikola Lazarević, u oba slučaja za izjednačenje, dok su Hrvati do pobede došli u 38. minutu. Protiv Češke oba gola Srbija je postigla u prvom delu igre, a strelci su bili Nikola Lazarević i Bogdan Dimitrijević.

Srbija na turniru u Poreču igra u sastavu: Luka Makivić, Đorđe Đorđević, Vanja Barišić, Ersan Cama, Veljko Rapić, Đorđe Todosijević, Nikola Lazarević, Mihajlo Nešić, David Mušović, Nikola Bundalo, Mateja Koturanović, Dušan Mitić, Milutin Kovačević i Bogdan Dimitrijević.