ШИРОМ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖЕНА УЕФА НЕДЕЉА БАЗИЧНОГ ФУДБАЛА

04.10.2022.

У последњој недељи септембра широм Европе, традиционално се одржава УЕФА Недеља базичног фудбала у оквиру Европске недеље спорта. Фудбалски савез Србије активности посвећене најмлађима најавио је на утакмици УЕФА Лиге нација између Србије и Шведске, када је скоро 20.000 деце школског узраста бодрило Орлове до победе.

Промоција је потом настављена на Ади Циганлији у Београду, где је истог викенда одржан ”Сајам спорта” у организацији Спортског савеза Србије, када је промовисан формат фудбалске игре ”фудбал 2”, уз презентацију вештина жонглирања у којој су се надметали најмлађи чланови школа фудбала и клубова под ингеренцијом ФС Београда.

У Новом Саду, у организацији Фудбалског савеза Војводине и уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт у тренинг центру ФК Војводина ”Вујадин Бошков”, 120 девојчица и дечака учествовало је на фестивалу базичног фудбала. Првотимци Војводине заједно са стручним штабом тог дана су се дружили са малишанима који су имали прилике да присуствују њиховом тренингу.

Фудбалски савез града Пирота уз подршку ФС Региона Источне Србије организовао је својеврсну презентацију програма базичног фудбала. Формат ”фудбал 3” представљен је у хали ”Kej“ уз презентацију програма за девојчице UEFA Disney Playmakers.

Свим учесницима у активностима поводом Недеље базичног фудбала широм Србије, Фудбалски савез Србије донирао је спортску опрему која ће помоћи даљи развој и промоцију фудбала.

ФС Региона Западне Србије окупио је 13 тимова у Чачку у промоцији формата игре ”фудбал 4”.

Том приликом поред опреме, учесници су добили на поклон књигу из пројекта ”За децу Србије, како се постаје шампион”, посвећену успесима омладинских репрезентација Србије које су освојиле Светску титулу 2015. односно Европску 2013. године.