A selekcija

LIGA B NACIJA | REMI ORLOVA SA TURSKOM

06.09.2020.

STADION: Rajko Mitić, Beograd. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija). Crveni karton: Aleksandar Kolarov (Srbija) 49.

SRBIJA: Rajković, Milenković, Pavlović, Kolarov, Lazović (od 26. Gaćinović), Tadić, Gudelj, Ne. Maksimović (od 60. S.Mitrović), Kostić, Radonjić (od 86. Đuričić),  A. Mitrović.

TURSKA: Gunok, Čelik (od 46. Sangare), Sojundžu, Kabak, Ali Kaldirim, Tufan, Kokdžu (od 60. Under),  Tekdemir, Unal (od 78. Burak Jilmaz), Jaziči, Karaman.

 Reprezentacija Srbije  igrala je nerešeno protiv Turske – 0:0 u 2. kolu Lige B nacija. 

Srbija je prvu lepu akciju pretvorila i u prvu izglednu priliku. Kolarov je u petom minutu dugom loptom pronašao Lazovića, usledio je centaršu posle kojeg je lopta došla do Kostića, usledio je jak udarac, ali samo u spoljni deo mreže.

Turska je u uvodnim minutima igrala visok presing na našoj polovini, ali takva igra je bila i mač sa dve oštrice, jer su Tadić i saigrači gledali da preko brzih kontranapada ugroze gol Gunoka.

Turska je prvi put pripretila posle prekida u 17. minutu, kada je Enes bio sam na drugoj stativi, ali je njegov pokušaj glavom završio pored gola Rajkovića.

Sve do 40. minuta praktično nije bilo nekih uzbuđenja, a onda su se u jednom napadu u prilici našli prvo Radonjić, a onda i Kostić. U oba slučaja su definzivci Turske ušli u blok. Minut kasnije beloruski sudija mogao je možda da dosudi jedanaesterac za Srbiju posle starta Kokdžua na Kostiću koji je prvo pokupio loptu, ali onda i Kostića.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je naš najbolji strelac Aleksandar Mitrović. Igrao se 45. minut kada se Sojundžu okliznuo na boku, a Gaćinović to iskoristio i uposlio samog Mitrovića koji je uputio udarac, ali lopta je završila preko prečke.U ovoj situaciji i Gonuk mu je otežao realizacijum jer je turski golman istrčao i skratio ugao, uspeo čak i da zakači loptu.

Tursci su u nastavak meča ušli veoma agresivno, napravili su nekoliko oštrih faulova, ali ceh smo mi platili. Posle jednog kontranapada Kolarov je faulirao napadača turske selekcije, a beloruski sudija mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton. Usledila je posle desetak minuta igre i druga izmena u našem timu, Stefan Mitrović je zamenio Nemanju Maksimovića.

Sa igračem više Turska je imala veći posed lopte, kružila je oko našeg šesnaesterca, tražila priliku za udarac ili centaršut sa boka.

Nije, ipak, bilo nekih šansi koje bi zabrinule jednog ili drugog golmana, a Turci najbliži golu bili u 75. minutu kada je Ali Kaldirim uputio udarac, ali lopta je kao u slučaju našeg Kostića, pogodila spoljni deo mreže Rajkovića. Dva minuta kasnije gosti su stvorili najbolju priliku, Under je pronašao Jasudžija koji se našao sam ispred Rajkovića, ali na našu sreću lopta je završila pored stative.

Pred kraj meča selektor Tumbaković izvršio je još jednu izmenu, u igru je ušao Filip Đuričić koji se omah, zajedno sa Aleksandrom Mitrovićem, našao u prilici da Srbiji donese pobedu i pored činjenice da smo praktično celo drugo poluvreme imali igrača manje. Nije , ipak, bilo promene rezultata. 

MINUT ĆUTANJA ZA LEGENDE

Pred početak meča održan je minut ćutanja za preminule legende jugoslovenskog i srpskog fudbala, Iliju Petkovića i Vladicu Popovića.