A selekcija

SELEKTOR LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ | IDEMO KA NEKIM BOLJIM STVARIMA

06.09.2020.

 

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković dao je izjavu odmah posle meča u miks zoni, a onda i na konferenciji za medije…

-Nismo primili gol i osvojili smo bod – rekao je selektor Srbije.- Utakmica je bila čudna, nepredvidiva, Turska je promenila ceo sastav u odnosu na meč sa Mađarskom. Idemo ka nekim boljim stvarima, borili smo se i osvojili bod.

Posle pauze od deset meseci reprezentacija je ponovo bila na okupu…

-Zadovoljan sam okupljanjem, nismo bili deset meseci zajedno i za ovih pet-šest dana smo napravili nešto što ja želim da vidim u budućnosti. U drugom delu meča smo videli želju, htenje, borbenost i kompaktnost, ali nedovoljno još za ono što Srbija treba da bude.

Selektor je sve dobro snimio…

-U prvom poluvremenu nije bilo energije koju sam tražio od igrača, mislim na pas igru i dominaciju, a onda se desilo u drugom poluvremenu da ostanemo sa igračem manje i pokazali smo kompaktnost i želju da ostvarimo rezultat. Ostaje problem u samoj organizaciji igre i onome što treba da rezultira u Oslu. Nadam se da će kroz igre u klubovima igrači da podignu nivo fizičke spreme, a sa treningom i utakmicama, sve će biti na višem nivou.

Postoje li dileme pred najvažniji meč za nas, sa Norveškom u Oslu, 8. oktobra…

-Igrače koji smo pozvali su najbolje što Srbija ima i očekujemo da se iz te grupe sve izdefiniše – rekao je Ljubiša Tumbaković.