А селекција

ЛИГА Б НАЦИЈА | РЕМИ ОРЛОВА СА ТУРСКОМ

06.09.2020.

СТАДИОН: Рајко Митић, Београд. Судија: Алексеј Кулбаков (Белорусија). Црвени картон: Александар Коларов (Србија) 49.

СРБИЈА: Рајковић, Миленковић, Павловић, Коларов, Лазовић (од 26. Гаћиновић), Тадић, Гудељ, Не. Максимовић (од 60. С.Митровић), Костић, Радоњић (од 86. Ђуричић),  А. Митровић.

ТУРСКА: Гунок, Челик (од 46. Сангаре), Сојунџу, Кабак, Али Калдирим, Туфан, Кокџу (од 60. Ундер),  Текдемир, Унал (од 78. Бурак Јилмаз), Јазичи, Караман.

 Репрезентација Србије  играла је нерешено против Турске – 0:0 у 2. колу Лиге Б нација. 

Србија је прву лепу акцију претворила и у прву изгледну прилику. Коларов је у петом минуту дугом лоптом пронашао Лазовића, уследио је центаршу после којег је лопта дошла до Костића, уследио је јак ударац, али само у спољни део мреже.

Турска је у уводним минутима играла висок пресинг на нашој половини, али таква игра је била и мач са две оштрице, јер су Тадић и саиграчи гледали да преко брзих контранапада угрозе гол Гунока.

Турска је први пут припретила после прекида у 17. минуту, када је Енес био сам на другој стативи, али је његов покушај главом завршио поред гола Рајковића.

Све до 40. минута практично није било неких узбуђења, а онда су се у једном нападу у прилици нашли прво Радоњић, а онда и Костић. У оба случаја су дефинзивци Турске ушли у блок. Минут касније белоруски судија могао је можда да досуди једанаестерац за Србију после старта Кокџуа на Костићу који је прво покупио лопту, али онда и Костића.

Најбољу прилику у првом полувремену пропустио је наш најбољи стрелац Александар Митровић. Играо се 45. минут када се Сојунџу оклизнуо на боку, а Гаћиновић то искористио и упослио самог Митровића који је упутио ударац, али лопта је завршила преко пречке.У овој ситуацији и Гонук му је отежао реализацијум јер је турски голман истрчао и скратио угао, успео чак и да закачи лопту.

Турсци су у наставак меча ушли веома агресивно, направили су неколико оштрих фаулова, али цех смо ми платили. После једног контранапада Коларов је фаулирао нападача турске селекције, а белоруски судија му је показао други жути, односно црвени картон. Уследила је после десетак минута игре и друга измена у нашем тиму, Стефан Митровић је заменио Немању Максимовића.

Са играчем више Турска је имала већи посед лопте, кружила је око нашег шеснаестерца, тражила прилику за ударац или центаршут са бока.

Није, ипак, било неких шанси које би забринуле једног или другог голмана, а Турци најближи голу били у 75. минуту када је Али Калдирим упутио ударац, али лопта је као у случају нашег Костића, погодила спољни део мреже Рајковића. Два минута касније гости су створили најбољу прилику, Ундер је пронашао Јасуџија који се нашао сам испред Рајковића, али на нашу срећу лопта је завршила поред стативе.

Пред крај меча селектор Тумбаковић извршио је још једну измену, у игру је ушао Филип Ђуричић који се омах, заједно са Александром Митровићем, нашао у прилици да Србији донесе победу и поред чињенице да смо практично цело друго полувреме имали играча мање. Није , ипак, било промене резултата. 

МИНУТ ЋУТАЊА ЗА ЛЕГЕНДЕ

Пред почетак меча одржан је минут ћутања за преминуле легенде југословенског и српског фудбала, Илију Петковића и Владицу Поповића.