А селекција

СЕЛЕКТОР ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ | ИДЕМО КА НЕКИМ БОЉИМ СТВАРИМА

06.09.2020.

 

Селектор Србије Љубиша Тумбаковић дао је изјаву одмах после меча у микс зони, а онда и на конференцији за медије…

-Нисмо примили гол и освојили смо бод – рекао је селектор Србије.- Утакмица је била чудна, непредвидива, Турска је променила цео састав у односу на меч са Мађарском. Идемо ка неким бољим стварима, борили смо се и освојили бод.

После паузе од десет месеци репрезентација је поново била на окупу…

-Задовољан сам окупљањем, нисмо били десет месеци заједно и за ових пет-шест дана смо направили нешто што ја желим да видим у будућности. У другом делу меча смо видели жељу, хтење, борбеност и компактност, али недовољно још за оно што Србија треба да буде.

Селектор је све добро снимио…

-У првом полувремену није било енергије коју сам тражио од играча, мислим на пас игру и доминацију, а онда се десило у другом полувремену да останемо са играчем мање и показали смо компактност и жељу да остваримо резултат. Остаје проблем у самој организацији игре и ономе што треба да резултира у Ослу. Надам се да ће кроз игре у клубовима играчи да подигну ниво физичке спреме, а са тренингом и утакмицама, све ће бити на вишем нивоу.

Постоје ли дилеме пред најважнији меч за нас, са Норвешком у Ослу, 8. oктобра…

-Играче који смо позвали су најбоље што Србија има и очекујемо да се из те групе све издефинише – рекао је Љубиша Тумбаковић.