KVALIFIKACIJE ZA WU SP | SRBIJA BEZ SREĆE, PORTUGAL SAD BLIŽI BARAŽU

02.09.2022.

Najbolja ženska reprezentacija Srbije poražena je u važnom meču kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta od selekcije Portugala – 1:2 (1:2). U prelepom ambijentu, pred ispunjenim tribinama stadiona u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, Portugal je bio srećniji i spretniji, Srbija je mogla mnogo više, ali nedostajalo je samo malo više koncentracije da bi se na kraju naše devojke radovale.

STRELCI: 1:0 Frajtović 6, 1:1 Maržao 40, 1:2 Mazaret 45+2. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: L. Letovara (Finska).

SRBIJA: Kostić, Petrović (73. Matejić), Slović, Damjanović, Frajtović (82. Stupar), Stefanović, Pavlović (46. Blagojević), Filipović, Poljak, Damnjanović (60. Vlajnić), Mijatović (47. Ivanović). Selektor Predrag Grozdanović

PORTUGAL: Tešeira, Borges (90+3 Karpeta), Kosta, Gomeš, Maržao, Pinto, Norton, Fereira, Silva, Nazaret (83. Pires), Mendeš (61. Paketa). Selektor Francisko Neto

Sve je za Srbiju počelo kao u najlepšim snovima. Igrao se šesti minut kada je Anđela Frajtović uputila udarac ka mreži Portugala, Tešeira je loše procenila let lopte i ona je završila u mreži. Velika radost na tribinama, gol koji podiže samopouzdanje, daje nadu da još jedan velikan, posle Nemačke, može da oseti gorčinu poraza u Staroj Pazovi. I bilo bi možda tako da je u situaciji koja je kasnije mnogo obećavala, duelu jedan na jedan Poljak – Tešeira, golman Portugala bila srećnija jer se rezultat ipak nije promenio. Utisak je da bi se gosti i pored velikog kvaliteta koji poseduju, teško vratili iz dva gola minusa. A da imaju ozbiljan potencijal govori besprekorna tehnika, brzina. Ti „argumenti“ uticali da se u smiraj prvog dela igre prvo rezultatski vrate u igru, a onda ostvare potpuni preokret. Loš tajming po izabranice selektora Predraga Grozdanovića koje su zaslužile ipak više u tih prvih 45 minuta igre.

U nastavku nije bilo promene rezultata, Srbija je htela više, uložile su devojke veliki napor kako bi došle do, utisak je, zasluženog izjednačenja, ali sreća je bila na strani Portugala. Poslednji meč u kvalifikacijama Srbija igra protiv Izraela, 6. septembra.